View Single Post
Staro 11.12.2014, 03:03
Magelan's Avatar
Magelan Magelan je offline
Super Moderator

Datum prijave: 28.04.2010
US lokacija: Spartanburg, South Carolina; Jacksonville, Florida
YU lokacija: Mladenovac, Republika Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik via Prikaz poruke
Mislim da si stvarno nadmasio sam sebe. Ne znam da li si uopste svjestan koliko clanova ovog foruma vrijedjas svojim pisanjem. Koliko je netko sposoban za nesto ili ne nije na tebi da sudis. Svatko ima svoj razlog zasto se odlucuje da koristi bilo koju vrstu DOSTUPNE drzavne pomoci. Da li ce netko naci posao, obezbjediti egzistenciju sebi i svojoj porodici, osigurati bolji zivot za kojim su dosli ovamo i na koncu obezbjediti to famozno health insurance ne zavisi samo od sposobnosti, ima tu i srece, sudbine... Ne bih bas pozurila da sve kojima to ne podje za rukom relativno brzo nazovem nesposobnima. Da li su svi koji koriste neku vrstu te DOSTUPNE pomoci nesposobni?????

Nekoliko puta sam vec rekla da se smatram izuzetno sretnom osobom jer smo uz ogromnu pomoc prijatelja i malo srece uspjeli posloziti sve kockice. Ne smatram se uopste nesposobnom osobom. Naprotiv, imam posao i extra dobar health insurance. Zasto moja djeca imaju All kids je moja stvar i moje PRAVO, ne moja nesposobnost. All kids je osiguranje za SVU djecu drzave Illinois i ako nisi upoznat placa se u odnosu na visinu primanja koju roditelji ostvaruju.

I sretno ti gdje god da odlucis otici. Nadam se da ces biti sretan negdje gdje ljude sa Balkana neces "nositi na svojoj grbaci". KOliko dugo se zalis na zivot ovdje, a tako si sposoban... ja bih vec davno otisla...
Mozes ti do prekosutra da pises eseje po forumu pokusavajuci da racionalizujes svoje postupke. Cinjenica je - i ti si jedna od onih koji zloupotrebljavaju sistem drzave Illinois. Istina boli, a ako si se osetila prozvanom i uvredjenom - tvoj problem. I stojim iza tvoje opaske - da, smatram nesposobnima one koji tek planiraju da dodju ili su tek dosli i jedva cekaju da se okace na drzavne jasle. Nije imigracija za svakog.
Reply With Quote