View Single Post
Staro 11.12.2014, 08:06
via's Avatar
via via je offline
Stari vuk

Datum prijave: 01.05.2013
US lokacija: Chicago, IL
YU lokacija: RS, BiH
Nepromenjeno

ok. Ovo je ocigledno otislo u nekom pogresnom smijeru, Hvala ti holmes sto si se javio kao glas razuma, ali neki ljudi izgleda bas moraju biti u pravu ili bar smatrati da jesu. Mozda na taj nacin lijece neke svoje frustracije, komplekse ili slicno. Primjetila sam i ja "trend" gospodine Magelan, da svaki put kad se netko usudi reci da neka informacija koju si dao nie tacna ne mozes a da ne "opaucis" (da upotrebim tvoj izraz) po njemu.

Koristenje osiguranja All kids nije nikakva zloupotreba sistema niti je ista po tom pitanju ilegalno. Kao ni food stamps u WI koje su clanovi ovog foruma koristili ili health insurance, pomoc u trazenju posla i sl. u CA cini mi se, clanovi foruma su pisali i o tome. Pisemo o LEGALNIM i LEGITIMNIM pravima koja ljudi koji su dosli preko DV-a mogu da ostvare. Mislila sam da je bit ovog foruma upravo razmjena ovakvih informacija i pomoc novim imigrantima. Sudeci prema tebi, ocigledno ne. Ne gdje si u mojim postovima napisao na poziv na podrivanje sistema i zloupotrebu istog. O cemu ti covjece pises?

KOliko god postujem tvoj staz na ovom forumu ovo je stvarno previse. I mislim da bi tvoje postove ne tu temu trebalo obrisati jer ce u suprotnom novi imigranti smatrati da njihova djeca nemaju pravo na osiguranje. Na stranu sto su vec "Svi koji zatraze pomoc nesposobni", iza cega i dalje cvrsto stojis.

POnovit cu posto vjerovatno od svog ponosa koji ti ne dozvoljava da priznas da nisi u pravu ne mozes razluciti o cemu pisem. All kids je osiguranje za svu djecu drzave Illinois bilo da su im roditelji zaposleni ili ne, cak i ako su im roditelji ovdje ilegalno i PLACA se u odnosu na visinu primanja roditelja. Vjeruj mi o stvarima koje su mi potrebne dovoljno sam upoznata sa svojim PRAVIMA (bez navodnika). Nije mi zaista jasno oko cega si toliko isfrustriran. Koliko dugo sam ovdje me ne cini nista manje pametnom i sposobnom da se informisem. Zaista nema potrebe da se igra na kartu "Uuu ja sam ovdje duze od tebe, pa bolje znam". Ocigledno nije uvijek tako.

A zasto moja djeca nisu na mom extra osiguranju zajedno sa suprugom... nisi mi toliko bitan da ti objasnjavam.

22.10.2012. prijava za DV-2014
01.05.2013. izvučeni
21.05.2013. poslali kovertu u Kentucky
29.05.2013. koverta stigla u Kentucky
08.11.2013. Intervju - vize odobrene
31.03.2014. Landed in Chicago
Reply With Quote