View Single Post
Staro 11.12.2014, 12:46
vuxanne vuxanne je offline
Amer

Datum prijave: 13.10.2009
YU lokacija: Bilo kuda kiki svuda
Nepromenjeno

Ja sam koristila Medicaid da mi pokrije trosak nakon mog prvog osiguranja kad sam se porodila (cula sam za to od Kolumbijaca, masovno oko mene su se Kineskinje poradjale pa sam se uvek cudila odkud im pare - $2,000 mi je delovalo u tom momentu kao bogatstvo). Studentsko osiguranje za mene je bilo 30 dolara mesecno, a za muza dodatno jos 220 mesecno (ukupno 250 dolara). Nismo ni dana bili bez osiguranja u Americi. Taj Mecicaid Emergency mi je bio vise kao suplemental. Dete mi je bio na Medicaid-u godinu dana (porktivali su mi deductible - oko 25 dolara po pregledu, a ostalo moje osiguranje). Koristila sam tu pomoc i opet bi ako mi ne daj boze zatreba. Ja mislim da je to dobro za one koji su jedan korak do homless-a. Nit su normalnih primanja, nit su bas dibidus na nuli. Kao neki "cushion" da ne padnes totalno na dno. Platila sam ja njima 3000 dolara u toku trudnoce na pregleda da mi pipnu stomak i da sonarom cuju bebino srce. Od tih 3000 jedan ultrazvuk za 250 dolara, 80 dolara za vadjenje krvi na pocetku. A sve ostalo, da me izmere, opipaju stomak, cuju kucanje srca - otprilike gotovi za 10 min po pregledu. A to su sve bile socijalne cene, u skladu sa mojim tadasnjim primanjima (24000 godisnje). Ja licno mislim da iza toga ide citav jedan program zabrane abortusa i podsticavanja razmnozavanja... Sto vise dece, imas vise tih drzavnih beneficija. Znam kolegu jednog Amera ima SESTORO dece. Sva deca se dzabe skoluju, placa im samo stan i hranu...
Reply With Quote