E pa da i ovo privedemo kraju. Naravno, nitko normalan ne uziva u svadji i ne zalim vise da budem dio ove rasprave. Zao mi je sto sam sebi i ovo dozvolila, jer u 1.5 god nisam ulazila u nikakve polemike. Ali nekad jednostavno nije moguce presutiti dok vas prozivaju bez razloga.
Forum jeste bas to, razmjena informacija koje mogu pomoci novim imigrantima i svaka prepirka je suvisna. Zao mi je sto je i moje ime zavedeno kao dio jedne. Dovoljno sam izvrijađana da vise ne smatram ovaj forum mjestom gdje zelim provoditi svoje vrijeme. Hvala svima za sve informacije, upoznala sam divne ljude na ovom forumu, ali jednostavno dodje vrijeme kad treba krenuti dalje. Ne bjezim, samo sam izgubila volju za ovo. Danas je bio predivan dan u Chi, i sutra najavljuju isto... Imam u cemu da uzivam.
I da ne bih ostala upamcena kao osoba koja zloupotrebljava sistem i zivi na grbaci drugih reci cu da su moja djeca imala All kids osiguranje u momentu kad sam se ja zaposlila i moje osiguranje nije dozvolilo da ih prebacim jer su vec osigurani. Da je jeftinije; nije, manje bih placala da su na mom osiguranju. Kad istekne godina na koliko su dobili All kids, stvari ce se mijenjati, ali za sada je tako.
Ja sam svoju zivotnu priliku iskoristila bez varanja, lazi, prevara, obmane sistema, ilegalih radnji i ostalog za sto me optuzuju i u tom duhu namjeravam i nastaviti zivot ovdje.
Hvala vam za divno druzenje i puno srece novim imigrantima "u pohodu" na US.

21.05.2013. poslali kovertu u Kentucky
29.05.2013. koverta stigla u Kentucky
08.11.2013. Intervju - vize odobrene

31.03.2014. Landed in Chicago