Citat:
Prvobitno poslao korisnik Magelan
Mozes da upotrebis sta zelis, svako ima slobodu govora.
Ne znam samo kako te nije sramota?! Podrivas ovde na zloupotrebu sistema.
Kad ti je toliko dobro osiguranje u firmi, sto ne stavis decu na family plan i budes socijalno odgovorni gradjanin kad si vec za manje od godinu dana naucila koja sve "prava" imas u USA? Kako licemerje... Kacenje na grbacu drzave, bas za ponos...
No cega se pametan stidi...
|
Mislim da stvarno nema potrebe za uvrede. . .
Sto se tice public charge, USCIS kaze: "Non-cash or special purpose cash benefits that are not considered for public charge purposes include: Medicaid and other health insurance and health services; Children's Health Insurance Program (CHIP); Housing benefits; Educational assistance." Tako da mozemo da zakljucimo da zdravstveno osiguranje ne spada u public charge.
Ja zivim u Massachusetts-u, vjerovatno jednoj od najlibaralnijih drzava, gdje i ilegalci imaju pravo na besplatno zdravstveno osiguranje. I meni, kao i mnogima ovdje na forumu to vjerovatno zvuci ludo tj. zasto bi tek razbacivali "nase tesko zaradjenje" poreske pare. Konacno su mi u bolnici objasnili da su prije uvodjenja ovog sistema bolnice imale gubitke jer su morali da otpisu dosta dugovanja od ljudi koji nisu imali osiguranja, a sto je jos gore ljudi bez osiguranja su izbjegavali da idu u bolnicu, pa kad konacno moraju da odu stvari se iskomplikuju a sa tim dolazi i skuplje lijecenje.
Da zakljucim, ti fondovi nisu napravljenji jer je su neke od saveznih drzave "dobrice i hoce prosto da pomognu svima" vec iz prakticnih razloga. I ko god prima ove benefite, a na njih ima pravo, ne zasluzuje tako grube kritike.
Zadnja rijec, vecina ljudi ovdje je u Americi manje od 10 godina i samim tim placala poreze veoma kratko. Zato mislim da nema razloga da se ponasamo kao okoreli Republikanci koji se brinu da im "imigranti" ne uzmu "njihove tesko zaradjene pare." Sjetite se, svaki put kada kazete to, da ima mnogo ljudi koji u Americi zive godinama na radim vizama, sa prilicno zavidnim i dobro placenim karijerama, koji smatraju da je veoma ne-fer sto oni nemaju zelene karte, a imaju je ljudi kojima se cisto posrecilo na nekoj lutriji.