View Single Post
Staro 23.12.2014, 12:36
jovancica jovancica je offline
Drug član

Datum prijave: 23.06.2014
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik BorisF Prikaz poruke
Zdravo na site,

Prv pat pisuvam na forumot izvinete odnapred ako nesto gresam

JAs sum od makedonija izvlecen sum za zelena karta i zakazno mi e intervju na 26fevruari narednata godina, me interesira nekoj ako moze da mi pomogne dali:

1.Dokumentite treba da bidat prevedeni na angliski jazik?

2.Dali mi e potrebno Affidavit ili potvrda od smetka, ili dvete?

3.Dali osven:izvod,drzavjanstvo,diploma sredno, diploma fakultet, potvrda za neosuduvan, potvrda za vojska, kopija od licna karta, potvrda od rabota, vencalen list, potvrda za zakazano intervju dali mi se potrebni i drugi dokumenti?

(so angliskiot sum odlicen i sum bil dva pati vo USA, ednas kako student i ednas sluzbeno, ozenet sum)
1.Dokumentite ne se preveduvaat(dokolku si roden i zivees vo Makedonija) gi nosis originalite i obicni fotokopii,
2. Affidavit e pozelno da nosis(nas ni pobara makedonskiot sluzbenik, dodeka amerikanskiot konzul ne). Dokolku nemas Affidavit napomenuvaat deka bi bilo ubavo da imas potvrda za depozit vo banka(ama ova ne e presudno) i mislam i da ne nosis nema da ti napravat nikakov problem...
3.Gi baraat originalnite sveditelstva i diploma od 4 godisno sredno obrazovanie, od fakultet ne. Tie dokumenti koi gi imas nabrojano(osven licna karta)trebaat i potrebni se po 2 sliki i izvestajot od Remedika za izvrsen pregled.Vo Remedika kje ti baraat potvrda za imunizacija(vakcini).
So srekja