View Single Post
Staro 02.01.2015, 00:03
mikagrubinen mikagrubinen je offline
Drug član

Datum prijave: 12.11.2013
US lokacija: Oakland
YU lokacija: Beograd
Pošalji Skype™ poruku korisniku mikagrubinen
Nepromenjeno

To mi je malo glupo da ja ne znam kad banka salje kreditnom birou izvestaj. Zasto onda sluzi due date. Valjda bi trebalo tada da salju izvestaj jer to je datum do kojeg treba da platim minimalni dug.

Citat:
Prvobitno poslao korisnik IgorMAD Prikaz poruke
Da upravo to radim, ne cekam taj mesecni obracun, mada posle tog obracuna moras da platis opet minimalan iznos koji ti je na racunu.
To onda povlaci i jos jednu stvar sa sobom. Ako ja potrosim neki iznos i odmah kad dodjem kuci prebacim sa tekuceg taj iznos umanjen za onoliko koliko treba da bi se kretao od 1-10% onda mi minimalni dug takoreci nece ni postojati, tj. bice veoma mali. Meni ce se to kretati oko 5 - 10$.

Citat:
Prvobitno poslao korisnik johnny_nyc Prikaz poruke
Ja si drzim utilization izmedju 10-20%, i svaki mjesec otplatim cijeli dug u potpunosti, i credit score mi je oko 724 sada je malo pao (na oko 712) jer sam imao hard inquiry od strane Amexa ali za par mjeseci doci ce on nazad.
Mislim da cu ja iskombinovati tvoj i Igorov savet.
Drzati utilization izmedju 1-10% tokom meseca, a na kraju kad dobijem izvestaj isplatiti ceo tako da na due date imam 0$ dug.
Znaci ovako, kad prodje Due date potrosim 20-40% mog limita. Odem kuci i prebacim skoro pa ceo taj iznos, tako da ostanem na 1-10% i onda cekam izvesta kad ce mi oni reci koliki mi je minimum payment i tad, par dana pred novi Due date isplatim sav dug. Tako cu Due date sacekati sa 0$ duga, a tokom meseca ce utilization biti 1-10%.
Valjda sam dobro povezao stvari?