View Single Post
Staro 06.01.2015, 22:15
missoki missoki je offline
Član

Datum prijave: 27.10.2014
Nepromenjeno

zdravo na site. eve i jas da go spodelam moeto iskustvo od denesnoto intervju vo ambasada. so soprugot i kerkata pristignavme do 8 i poradi toa sto ima samo godina ipol ne procitaa prvi na spisok da vlezeme zatoa sto nadvor bese mnogu ladno. potoa sledese proverka na dokumenti. zadrzaa samo izvod od rodeni, vencanica, diploma od sredno, diploma od fakultet, uvrenijata od sud i policija, affidavit, taksi od minatata godina i lekarskite. da napomenam deka mi pobaraa i svidetelstva od prva do cetvrta godina sredno ( koi jas slucajno gi ponesov zatoa sto nikade ne bese navedeno deka trebaat). ne bevme mnogu luge, dve familii i uste cetvorica. veke vo 9 casot sledese razgovor so makedonskiot sluzbenik, osnovni prasanja. potoa uplata na salter. po polovina cas ne viknaa da ostavime otpecatoci, a veke vo 10 imavme razgovor so konzulot koj ne traese poveke od 5 minuti . me prasa samo za mojata prethodna poseta vo amerika, kade planiram da odam sega i sto rabotam vo makedonija. i tolku. soprugot go prasa samo dali bil dosega vo usa i na kraj ni posaka ubav zivot i da dojdeme vo cetvrtok po vizite ete tolku. na site sto doprva ke odite na intervju vi posakuvam sreka. pozdrav i srekni praznici