View Single Post
Staro 11.01.2015, 14:04
Anemone Anemone je offline
Član

Datum prijave: 02.09.2014
US lokacija: Chicago
YU lokacija: BiH
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik maki90 Prikaz poruke
Znači peglanje još koji dan, šteta al hajd riješit ćeš ti to sigurno sljedeće sedmice.

Ih tri puta već bila tamo, ti pravo iskusna, nema šta vidi se da ti je suđena Amerika

Pisano je već koja dokumenta treba nositi, koja ti trebaju u ambasadi al hajd ipak napiši i ti još jednom, šta si sve nosila...
I ja sam pomislila da je sudbina kad sam izvucena za GC

Od dokumenata sam nosila:
rodni list, uvjerenje od supa i policije, diplomu ( koju sam prevela na engleski..e sad, opet sa sigurnoscu ne mogu reci da li je obavzno treba prevoditi ili ne, jer kad mi je rekla da joj dam diplomu,pitala sam je jer prevedenu, ona rece da, naravno)pasos, dvije slike, odstampan list sa datumom i mjestom intervjua, i potvrdu za slanje obrsca DS-260.
Kad me je pitala da su dokumenta ovjerena, rekla sam da nisu, i ona rece nema veze sad cu ja to uraditi. udarila je neki pecat i to je bilo to.
tako da bih ja svakako prevela diplomu, i ovjerila papire,sto je sigurno sigurno je. I na kraju krajeva, nije ta ovjera toliko vijedna one nervoze pred salterom i vjecitog polemisanja da li treba prevoditi ili ne, ovjeravati ili ne..
Ljekarski obavljen - 23.12.2014.