View Single Post
Staro 12.01.2015, 15:41
Magelan's Avatar
Magelan Magelan je offline
Super Moderator

Datum prijave: 28.04.2010
US lokacija: Spartanburg, South Carolina; Jacksonville, Florida
YU lokacija: Mladenovac, Republika Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Srećko Prikaz poruke
Smorili su me sa ovim pravilom da ne može da se dobije CDL preko vize koja traje kraće od godinu dana pa sam se ponadao da ću na ovaj način moći sa našom vozačkom dozvolom, C i E kategorijom i J1 vizom da popunim rupe u kućnom buđelaru.
Moglo je ranije da se polaze za CDL i sa J1 u Illinois-u, i to samo u Illinois-u, ali kao sto vidis iz skorasnjih iskustava clanova foruma, Illinois je zestoko poostrio kriterijume za dobijanje obicne vozacke dozvole... Ta fora "dodjem na J1, uzmem SSN i odmah zapalim za CHGO da polazem za CDL i vozim kamion" je provaljena. Provuce se po neko, ali sve teze i teze...

Cela halabuka i jeste krenula u leto 2012. kad je njih 50-ak sa J1 vizom doslo u CHGO iz DC-ja (spasioci - letnji program). Neko im je svima u CHGO pravio dokumenta sa laznim adresama, ali tako da su svi imali istu adresu, iste brojeve bankovnog racuna itd itd... A onda su ljudi lepo svi stali u isti red i to je provaljeno, pozvana policija, uhapseno njih nekoliko ostali se razbezali... Da je to neko radio "pametno", svega ovoga ne bi bilo, ali posto su se nasi pametni nasli da preveslaju "glupe" Amere, onda je cela prica pala u vodu. Od nekada najjednostavnije drzave za dobijanje dokumenata, po poslednjim informacijama koje imamo ovde na forumu, dosli smo do slanja dokumenata u Sprinfield... Da covek ne poveruje, no hajd'...

U USA mozes da vozis kamion sa kanadskim CDL-om. Za taj znam da vazi u US. Sa Evropom ne postoji uzajamni reciprocitet.

Last edited by Magelan; 12.01.2015 at 15:47. Razlog: Tipografske greske
Reply With Quote