View Single Post
Staro 22.01.2015, 18:11
Tomislav1970 Tomislav1970 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 16.05.2014
US lokacija: Chicago
YU lokacija: Bg
Nepromenjeno Nase iskustvo

Ljekarski pregled smo zakazali za petak 16.01.2015 u ljekarskoj ordinaciji Ordinacija u Smiljanicevoj 22.
Rekli su nam da dodjemo ujutro da nam uzmu krv i da se uradi rendgen koji se radi u Klinici Nova u Visegradskoj (krug Klinickog centra Srbije, pored Laze Lazarevica), a da je pregled kod doktorice u dva sata.
Buduci da i supruga i ja radimo, a imamo i troje djece od kojih je jedno u vrticu, a dvoje u skoli, zamolili smo ih da supruga i ja dodjemo ujutro (djeci se ne vadi krv i ne snimaju se na rendgenu pa ne dolaze ujutro, vec imaju samo pregled popodne), a da sa djecom dodjemo sutradan, u subotu, pa da nam svima zajedno urade pregled.
Tako je i bilo.
Nas dvoje smo dosli u 9 u ordinaciju gdje su nam uzeli krvi i izmjerili temperaturu, i nakon toga su nam dali uput za snimanje rendgenom. Od njih smo otisli u kliniku i nakon snimanja su nam rekli da ce snimak biti gotov za sat vremena. Buduci da oni rade do 9 navece, mi smo se vec oko 10 vratili na posao, a ja sam po snimak dosao nakon posla, na povratku kuci.
Sutradan smo svi zajedno dosli na pregled i doktorica nas je svakog pojedinacno pregledala. Nakon toga nam je dala zatvorene koverte koje se nose na intervju.
Prije pregleda je obavezna vakcinacija protiv gripa (i za odrasle i za djecu), tetanusa (samo odrasli) i MMR-a (samo odrasli)
Vakcine protiv gripa djeca su primila besplatno u domu zdravlja, a mi smo otisli u Batut, primili i platili jer ako niste neka od ugrozenih grupa (trudnica, dijabeticar, preko 60 godina) ne mozete je dobiti u domu zdravlja
Reply With Quote