View Single Post
Staro 25.01.2015, 12:16
TheNjegos TheNjegos je offline
Drug član

Datum prijave: 02.05.2014
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Tomislav1970 Prikaz poruke
Nazalost, ne mogu da ti dam konacan odgovor da li ti je onaj iz 1984. godine dovoljan - to mogu samo oni. Ako nemas dovoljno vremena, ili nisi u mogucnosti da dodjes do novijeg originala (onaj koji smo mi nosili je bio 2009. tako da je vrlo vjerovatno da ne insistiraju na "ne stariji od 6. mjeseci") ponesi taj koji imas. Nama ga je vratio uz napomenu da znaju da nije lako doci do njega, i da su ga skenirali/kopirali uz njihovu napomenu da su vidjeli original.
Mislim da je netko ranije napisao da nije ponio taj Izvod sa sobom pa su mu trazili da ga dostavi naknadno kurirskom sluzbom.

Ono sto mogu da svima prenesem je da su na svim izvodima gledali holograme. I to doslovno. Cak su i prelazili prstom preko njih da vide da nisu falsifikati.

Kad sam se vec raspisao da dodam jos nesto sto sam se sad sjetio. Na nekoj prethodnoj strani sam bio pitao zasto se vode djeca na intervju. Sad znam i taj odgovor - provjeravaju da li djeca zaista postoje, i uporedjivali su slike iz pasosa sa djecom. Normalnim ljudima, vjerovatno, takav razlog ne pada na pamet, ali, pretpostavljam, da su oni imali svakakvih iskustava, pa provjeravaju doslovno sve

Svoj posao shvataju vrlo ozbiljno i rade ga vrlo profesionalno.
Cestitke Tomislave na dobijanju GCa
Da, da ja sam imao taj slucaj naknadnog dostavljanja izvoda rodjenih iz BiHa DHLom, sto se mene tice ja sam im poslao jedan iz 2005 i medjunarodni iz 2008 on je crvene boje koji mi je koristio da se prebacim iz Sarajeva u BGD.
Ali ljudi sta da vam kazem ja sam jos na cekanju
23.12 je bio intervju i jos uvek nista, ali stvari kroz koje sam prosao pre 2-3 nedelje nisam ni pisao a verujem da niko do sada nije prosao.
Naime sa sadasnjom suprugom sam vec vise od godinu dana u vezi a vencali se pred intervju 3.12. zavrsili sve papire, bili na intervjuu, sve kao proslo super konzul mi trazio izvod iz BiH ja to dostavio vec sledeci 24.12.
8.1. sam zvao ambasadu da vidim sta se dogadja, da im slucajno ne treba noviji izvod pa da idem za Sarajevo jer po novom zakonu moras sada licno da vadis izvod iz knjiga rodjenih u BiH.
Sledeci dan 9.1. 10h ujutru neko na vrata zvoni ja otvaram kad MOJ KONZUL sa intervjua sa prevodiocem
Ja zbunjen, kao jel mozemo da udjemo itd. ja reko samo izvolite itd....E sada samo da napomenem na intervjuu smo bili do te mere iskreni da nije bilo dobro, na pitanje da li zivimo zajedno smo rekli da ne zivimo jer planiramo odlazak vec u martu tako da zivot zajedno dva meseca, pa odlazak gore bi bio bez veze, a sad da imam stan od 100 kvadarata to vec ne bi bio problem, ali videli su da je stan mali i da uslova nema....
I onda krecemo razgovor, mislim jasno mi je bilo da su dosli da provere nasu vezu i da vide da brak nije iz interesa to je jasno tako da sam ja odmah krenuo sam pricom....GOSPODO DA JA LEPO KRENEM ISPOCETKA.... KADA I GDE SAM SE UPOZNAO,ZASTO OVO ZASTO ONO ITD...
oni lepo klimnuse glavom i ja poceo kao i na intervjuu da pricam, sve sto sam i tamo rekao...naravno tu mi je i majka bila tako da su culi i njeno misljenje o celoj prici.
Bili nekih 10ak min pitali sta su hteli pogledali se klimnuli glavom i preko vrata...naravno zovem suprugu da joj kazem da su mi gosti dolazili...i kao sto sam i ocekivao posle pola sata eto njih i kod nje, ista prica ista pitanja....kontam da su provalili da tu nema nikakve lagarije i da je sve sto smo rekli istina...odlaze i od nje i od tada evo prodje vec par nedelja i opet nista, niti se javljaju oni niti DHL, kontam da cekam do pocetka februara pa da opet zovem da vidim da li ce biti barem nekih informacija.
Eto malo sam razvukao pricu ali nisam mogao da ne podelim i sa vama, jer sto se kaze svi mi delimo istu muku
A naravno agonija i nerviranje koje je prisutno to da vam i ne govorim, eto to je ta moja prica do sada, a sta ce i kako biti to izgleda sam Bog zna. Ako je neko cuo za neki slican slucaj vole bih da cujem