View Single Post
Staro 28.01.2015, 14:20
GreenM's Avatar
GreenM GreenM je offline
Drug član

Datum prijave: 07.05.2014
US lokacija: Florida
YU lokacija: Banja Luka, BIH
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik bilic101 Prikaz poruke
Pricao sam mnogo sa ljudima pretezno iz BIH (dakle, svih krajeva, posto radim jednu preksu gdje mnogo putujem po cjelokupnoj BIH pa sam stalno u prilici u dodiru sa ljudima), o tome sta misle o Americi i da li imaju u planu neki moguci odlazak gore. Iskren da budem, mnogo sam se negativno iznenadio kada sam svatio da jedno cak 85% ljudi sa kojima sam pricao na tu temu ima misljenje da je Amerika = Cemerika.

Razmisljam opet, jbg, ako vlada tako neko generalno negativno misljenje o Americi, onda se ima neke sanse na ovoj lutriji, jer se vjerovatno nece ni prijaviti neki veliki broj iz BIH.

Mozda grijesim, ali zaista ovako okvirno gledajuci, popricao sam priblizno sa oko 130 osoba od kojih je 85% imalo vrlo negativan stav o Americi.

Ja iskreno stecem dojam da se mnogi ljudi boje odlaska preko bare, navodno radi daljine i tezek povratka natrag, ali jbg, ja doduse iskreno se i ne mislim vracati vise, osim ako me zivot opet ne natjera u neki bijeg, u sto se iskreno nadam da nace kao sto me ovdje evo odavde tjera.
Vecinom su to price, daleko, skupo, a ja im odgovorim pa kada ovdje imas platu od 500 KM, jos vaki dan glavu u torbi, (mislim na zastitare), takvom je i Visoko onda daleko (30km od Sarajeva), ako cemo iskreno...

Sta vi mislite?
Dok cekamo pa da malo mi ovdje razmijenimo misljenja...
I ja sam iz BIH, iz Banja Luke, i takodje sam se naslusala tih prica "sta ces tamo", "ma da, tamo samo tebe cekaju" i sl. Ima i mladih koji pokusavaju da odu, mada je to najcesce preko W&T programa, ostaju ilegalno pa se snalaze. Ne znam kakva je kod vas situacija, ali ja sam ovdje nezaposlena od maja, kada sam diplomirala. Nemam nista, tako da me nista i ne sprecava da odem Treba otici i pokusati napraviti nesto, a kuci se najlakse vratiti. Ovdje ce me cekati sve isto sto i sad imam - nista
02.07.2015. - VIZA ODOBRENA

Lokacija u USA: Sarasota, Florida
Reply With Quote