maki90: slobodno tako koristi secured karticu: potrosis, onda prodje taj iznos, pojavi se balance, otplatis balance i opet tako.
za secured karticu preko capitalOne sam se prijavila online, znaci samo ukucas svoj broj SSN i to je to. Na pitanje o plati sam odgovarala sa tacnim iznosom. Za posljedice laganja ne znam.
Vise ne koristim secured karticu, uzela sam Quicksilver isto od CapitalOne, pa sad nju koristim.
Checking: nadji neku banku koja ima free checking account (ako ih jos ima).
Ja sam u Chase (Za otvaranje racuna ti je potreban SSN i pasos i moras otici u poslovnicu banke), i ako imas mjesecni direktni depozit od bar $500 ne placas fee za vodjenje racuna (inace je mislim $10 ili $15) Sa checking accountom dodje i debitna kartica, ti sam sebi biras pin, a imam i e-check (tako placam kiriju): znaci ja popunim formular online -pay bills , ukucam kolicinu rente (a oni povuku sa mog racuna odmah), oni u Texasu tamo ga isprintaju i posalju gazdi, ja ne placam ni postanske markice ni nista oko cheka. Mogla bih naruciti papirnate chekove (to kosta dodatno, dodju vec napisani sa tvojim imenom i adresom), ali ih nisam nikad koristila.
Pitanja nisu smijesna, drago mi je da se neko raspituje unaprijed.
|