mikiSA: Hvala na odgovorima i savjetima

A sviđa mi se to s e-check. Znam da na građenje skora pored kartica utiče i plaćanje gasa, jesi li ti na taj način uticala da i plaćanje stanarine, struje također utiče? Bilo je govora da se i to može prijaviti da li banci ili kreditnom birou pa da ti onda i ti računi utiču na građenje kreditne historije?
Magelan: Hvala i tebi. Znam da je kod CapitalOne sve online.
Pa dobro i mislio sam kod ove dvije banke CapitalOne i BoA probati, jer većina je kod njih otvarala. Znam da si prije savjetovao da BoA treba izbjeći u širokom luku

, zbog činjenice da su prije teško odobravali iako im uplatiš, pa dok razmotre, pa traže dokumentaciju itd. ali ništa poslušaću tvoj savjet pa probati prvo kod njih da se informišem da vidim može li i kako, ako ne ima CapitalOne.
Ko zna možda neko i bude u skorije vrijeme probao pa napiše svoje iskustvo, mislim prije mene.
Kako misliš da CapitalOne ne radi? Oni ti jel tako ponude tj kod njih kao i kod ostalih postoji mogućnost da poslije 6-12 mjeseci apliciraš za pravu kreditnu karticu i odobre ti? (Jedino kod njih možda ostaješ sa secured cc + prava credit card a kod drugih, konkretno kod BoA ti promijene secured u pravu credit card - ako sam te shvatio ili sam tu nešto pomiješao, objasnićeš ti šta to ne radi CapitalOne

) Jel CapitalOne možda ne vraća depozit?
Ehh još jedno pitanje. Znam da prvu karticu, kod nas većine secured, treba održavati u životu što je moguće duže, iako ima "nepovoljne" uslove, provuci nešto sitno, otplati i "drži je na aparatim"

. Također, ste spominjali da se za građenje skora, kreditne historije gleda otprilike posljednih 7 godina, e jel se ja onda tad mogu riješiti nje, secured credit card-a, a da ne utiče na skor ili ne, kad god je eventualno ugasiš imaćeš posljedice na kreditnoj historiji?
01.05.2014. - izvučen 2015EU00023xxx
10.06.2014. - DS-260 poslat
23.01.2015. - mail sa zakazanim datumom
12.03.2015. - Intervju zakazan
26.02.2015. - Obavljen ljekarski pregled
12.03.2015. - Obavljen intervju i viza odobrena

16.03.2015. - Kupljena avionska karta
20.04.2015. - Beograd-Amsterdam-Minneapolis-Portland