View Single Post
Staro 26.02.2015, 14:20
BorisF BorisF je offline
Član

Datum prijave: 12.06.2014
US lokacija: Chicago
YU lokacija: Radovis
Pošalji Skype™ poruku korisniku BorisF
Nepromenjeno Sreken Den :)

Zdravo na site

Vi pisuvam deneska da i kazam deka bev na intervju so zena mi i deka se pomina odlicno.Pozelenevme

Deneska bevme na intervju vo Skopje sabajle vo 8:00 casot.Se zapocna normalno i vo tocno vreme i bez guzvi.Prvo ne preceka sluzbenik pred salterite koj sto ni gi zema dokumentite koi bile potrebni.Ni gi zema izvodite, dok.za neosuduvani, mojata diploma od fakultet, pot.za nesluzen voen rok, svidetelstva od sredno samo moite, kopii od pasosi, vencanica, affidavit of support popolnet, potvrda od sredstva na smetka, mislam deka tie bea site, drugite go ostavi, imav prevodi na site dokumenti i ne sum sig so zadrza, rece deka za izvodite moze megunarodni da se vadat i deka taka ke nemaat potreba za prevod.Dokumentite ne gi zaveruvav na notar.

Potoa ne povikaa na salter kade odma me upatija na drug salter da gi uplatam sredstvata, odnosno 330$ po covek,potoa pak se vrativ na salterot i pocnavme da razgovarame so makedonska sluzbenicka koja sto bese mnogu lubezna i pozitivna koja ni postavi nekolku osnovni prasanja, kako kolku vreme sme zaedno, sto imam zavrseno, dali rabotam nekade, kako mi odi agliskiot i takvi nekoi prasanja, seto toa poveke od opusteno, ni pobara i nekakvi dokazi deka sme zaedno na sto jas priloziv album so sliki od dvajcata na odmori normalen zivot niz godinite sto bese sosema dovolno deka sme zaedno.Potoa ni kazaa da sedneme i da pocekame da ni zemaat otpecatoci i toa se sluci za 15minuti, za posle 10min da ne povika konzulot koj bese mnogu lubezen i fin covek, postavi nekolku osnovni prasanja, sto sum rabotel i kako mi odela rabotata i seto toa zavrsi za 2min na sto ni cestita i ni kaza da dojdeme vo odreden termin za da si gi zememe pasosite za 3-4 dena.Toa mislam deka e se, dokolku nekoj ima prasanja slobodno neka prasa bi vi odgovoril se sto ve interesira pozdrav i sreka do site vas