View Single Post
Staro 05.11.2008, 00:18
dreamerns dreamerns je offline
Super Moderator

Datum prijave: 14.06.2007
US lokacija: Burlingame, CA
YU lokacija: Novi Sad, Vojvodina
Nepromenjeno Par saveta u vezi poslova

Primeticete kada stignete u ameriku da ste invalid (nemate kola). Stigli ste, smestili ste se i sve po redu i krenuli ste da trazite posao. Prateci iskustvo moje zene koja je upravo u tom periodu, dosao sam do jednog zakljucka. Nemojte se petljati sa firmama u predgradjima (suburbs). Tu firme drze najgora americka diskriminantna s***a.
Odlazak na intervju u predgradje ce vas samo kostati para, a nista uraditi necete. Ima dve vrste firmi: Oni koji te odmah odbiju zato sto nemas kola (ovo sam pomenuo u drugoj temi) i druga vrsta koje te zavitlava. Pa ti izadju u susret, pa ti daju kojim busom da ides i sve. Onda ti dodjes tamo...kad ono...ostalo ti 300 metara, ali ne moze peske...samo kolima jer je sve autoput. Generalno, nama u srbiji mozda 30 km ne deluje daleko (koliko ljudi ide iz Begeca u Novi Sad na posao...doduse u americi je obrnuto, ides iz novog sada u begec), medjutim u Americi je 30 km kao u Srbiji 400 km. Imas bar 3-4 presedanja i pitanje je da li je uopste moguce doci do destinacije peske.
Evo od moje zene vec 3-4 iskustvo sa suburbs, isla je prvo busom, pa L-om, pa PACE busom kako su joj ti iz firme rekli...jos kao "nazovite nas ako imate nekih problema"...kako ne bih prepricavao, evo sta mi je zena upravo na chat napisala:
"...stignem ja do onog trznog centra gde sam trebala da dodjem i pitam gde je raskrsnica one dve ulice do kojih trebam da odem
i zena mi objasni da ja ne mogu peske da stignem do tamo jer nema puta
samo je autoput
nema za pesake nista
i da sednem lepo na bus taj i taj koji stize uskoro i da ce on stati tamo gde meni treba
i bus krene da vozi i vozi i vozi i ja skontam da necu stici na intervju i zovem ove u kancelariju i oni mi kazu ako ne stizete na intervju njega nece ni biti
ja reko izvinjavam se napomenula sam josh juce da nisam iz grada.....
i ova meni nece nista od toga biti ako niste tu na vreme...
i ja se vozila i vozila i kokreten
zavrsila sa tom linijom negde na granici sa wiskonsenom
ali se taj bus vraca i staje u shauburgu
i evo... ja da nazovem kancelariju u shauburgu prokletom i sve po redu.... kad njih nema vishe u kancelariji u pi**u j****e materine ja i poslovi u j*****j suburbiji..."
Inace kada se vratila, odbili su je sa jos jednog posla u predgradju jer nema auto...to je vec 4.

Naravno, ovo se sve menja ako imate kola...
Tako da...ili odmah kupiti auto kesom, ili odbijati poslove u predgradju (bolje ti njih, nego oni tebe...a oni ce sigurno tebe ako nemas kola).

Blog: http://novakovici.blogspot.com
Reply With Quote