Citat:
Prvobitno poslao korisnik starkypower
pozdrav svima! nedavno sam dobio turisticku vizu na 10 godina, pa me interesuje sledece: 1. u aplikaciji za vizu sam naveo da bih u Ameriku otisao 28. marta i rezervisao hotel (15 nocenja). s obzirom da necu biti u mogucnosti da putujem tada, vec cu morati da promenim datum odlaska za 2-3 nedelje, da li ce mi na aerodromu u americi praviti problem sto se toga tice (npr. u aplikaciji si naveo da putujes krajem marta, a dosao si kasnije) ? 2. nemam nikoga u drzavi koju zelim da posetim, ali igrom slucaja mi je prijatelj iz srbije dao kontakt njegovog prijatelja (amerikanca) koji bi mi vrlo rado izdao sobu za tih 2 nedelje koliko bih ostao. opet pitanje vezano za imigracione sluzbenike na aerodromu - da li ce praviti problem oko toga sto sam u aplikaciji naveo da cu biti u hotelu, a sada im pokazujem novu adresu na kojoj cu biti? 3. da li je potrebno imati povratnu kartu? posto bih ja mozda da produzim boravak za jos 2 nedelje maks tamo, jer sam u medjuvremenu video dosta stvari koje bih zeleo da posetim tamo, mada sve zavisi da li cu dobiti na 3 ili 6 meseci  4. sta je sve potrebno nositi od dokumentacije koja se predaje imigracionom sluzbeniku na aerodromu u americi? izvinjavam se ako su pitanja banalna, prvi put idem u ameriku pa nisam bas najbolje upoznat sa procedurama i pravilima 
|
1. Nece ti praviti problem zbog "promene datuma". Ne brini
2. Ni ovo nije problem, ne brini.
3. Povratnu kartu bi bilo dobro da imas, ne kazem da ce ti na imigracionom traziti, ali uvek pitaju ( bar su mene pitali ) koliko planiram da ostanem na tlu USA. Sto se tice duzine boravka da li 3 ili 6 meseci, to ce na imigracionom cika u plavom da proceni koliko mozes da ostanes, moze da ti da na nedelju dana, mesec, dva, sest.
4. Potreban je pasos sa validnom US vizom i "formulsr za carinu" koji dobijad u avionu, ne znam mu tacnu oznaku.