View Single Post
Staro 26.03.2015, 21:11
Magelan's Avatar
Magelan Magelan je offline
Super Moderator

Datum prijave: 28.04.2010
US lokacija: Spartanburg, South Carolina; Jacksonville, Florida
YU lokacija: Mladenovac, Republika Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik ercard Prikaz poruke
zadnjim par dana proveo na netu i evo šta sam uspio skužit. Dakle tražim opciju studiranja iili nekog kursa u USA na polju medicine. Nešto što bih si mogao priuštiti radeći sa strane, na kampusu il izvan i poslije čega bi dobio radnu dozvolu.Dakle ništa od LPN-a pošto nema f1 vize pa nemogu raditi za vrijeme toga i poslije toga nemogu dobiti radnu dozvolu. ADN nemam dovoljno novaca za studij i smještaj, jedino ako je moguće osigurati si posao na kampusu ili oko njega prije upisa u školu, a i kolko bi mi to troškova pokrilo pitanje je?! još se govori da ni ADN diploma nije garancija za radnu dozvolu.

Vidio sam opciju upisivanja skole jezika preko f1, preko toga ssn i onda mogucnost rada? za vrijeme toga upisati npr tečaj CNA? da li je to izvedivo il sam nesto pobrkao? (moze i na pm odgovor ak neko zna) No cijelo vrijeme treba pohađati školu jezika i onda još CNA, LPN i još raditi, ne znam bas dal se to moze? I pitanje je da li bi mi dali f1 za skolu jezika pošto nisam student niti zaposlen, nit imam nekretninu na svoje ime.

Ako ništa od toga neide ima li netko neki prijedlog Visokih škola za sestrinstvo, Zdravstvenih i sličnih koje bih mogao završiti negdje i koje bi mi omogučile kolko tolko lagan prelazak u USA. Ima li ih od 2 god ili su sev od 4 godine?

Hvala
Posao na kampusu je part time u tu su uglavnom satnice minimalne. Sa tim ne mozes platiti ni stanarinu, a kamoli od toga placati skolarinu.

Da ides na ESL i uporedo radis kao CNA i onda po ostalim skolama... Mislim, ne zelis sebi taj pakao da priredjujes...

Vidi zavrsi neku visu tj. strukovnu skolu sestrinstva pa onda kreni u nostrifikaciju. To je mnogo manje novca, lakse izvodljivo i neuporedivo manje glavobolje.