View Single Post
Staro 01.04.2015, 21:33
valocean's Avatar
valocean valocean je offline
Drug član

Datum prijave: 24.12.2013
US lokacija: ATL
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik wakalu Prikaz poruke
Nadam se da će ti tema pomoći
Znam ja to, puno lakše je preko filmova,knjiga i ostalih stvari naučiti nego iz knjige Najvažnije je za početak da se znam sporazumijevat.
Francuski mi se jako sviđa,stvarno volim taj jezik čuti imam ga želju i naučiti,ali prvo engleski,da ne pretjerujem Da li je lagan za naučiti i koliko zahtjeva truda? valjd i to budem ostvario jednog dana
E pa sada... lagan je ako odlicno baratas engleskim. Ima jako puno rijeci, pridjeva i imenica koje znace isto kao i na engleskom, samo se naravno drugacije izgovaraju (npr. figure, hotel, hospital, facade, aspect, itd itd.)
Engleski je nastao jednim dijelom iz francuskog pa zato imaju tolike slicnosti. Nije problem brzo nauciti ''parlati'' vec je pisanje ludilo cak i za same Francuze (sto kvacica, nekad lijevo - nekad desno na e, a, pa na c neki crvić prema dolje.....) pa 'ajd ti sad pogodi.

Ali sve u svemu slaganje nekakvih recenica je slicno kao i u engl i ima logike, dok se gramatiku jos nisam usudila sistematski uciti vec sam naucila po sluhu onako.
Ja nisam ulagala nekog pretjeranog truda (barem ja tako mislim) ali imam talent za te jezike i naglaske pa to sve nekako u hodu naucim.
Reply With Quote