View Single Post
Staro 04.04.2015, 11:20
Magelan's Avatar
Magelan Magelan je offline
Super Moderator

Datum prijave: 28.04.2010
US lokacija: Spartanburg, South Carolina; Jacksonville, Florida
YU lokacija: Mladenovac, Republika Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik edaxxx Prikaz poruke
Pozdrav,

nov sam na forumu, čitam teme, upućujem se, prijava za gc mi tek predstoji ove godine pa ćemo videti... U međuvremenu, eto, trčim pred rudu pa rekoh, otkud znam, da se već pripremam za neke stvari ako bude to što se nadam da će da bude.

Elem, završio sam srednju i Višu medicinsku školu, smer fizioterapeut. Dakle ne Visoku već višu, poslednja sam generacija po starom (2002. sam upisao). Pitanje je, pošto nisam ovde video da je neko konkretno terapeut - da li je proces isti kao za med. sestre i da li pravi razliku da li imam VIŠU ili VISOKU? Ako pravi da upisujem od jeseni još taj jedan semestar. Dakle - postoji li šansa da se radi kao FT u US sa tom diplomom i ako ne kako ide proces doškolavanja i malo bliže o tome? Konkretno pitanje za Magelana ako je upućen.

Hvala unapred

Ivica
Proces je malo drugaciji. Moja bivsa cimerka je Visi Fizioterapeut i prolazi kroz proces. Mislim da sam pisao pre par godina o tome ili na ovoj ili nekoj drugoj temi.

Sume sumarum, ovde su fizioterapeuti podignuti na nivo doktorata pre par godina - DPT (Doctor of Physical Therapy). Ljudi iz Srbije za nivo DPT uglavnom moraju dodatno u skolu ne bi li dodali dodatne kredite da bi se postigao ekvivalent DPT pa se nakon toga izlazi na drzavni ispit.

Laksa je procedura za PTA (Physical Therapy Assistant) jer je to associate degree i to je kadar koji je najblizi nasim fizioterapeutima.