Citat:
Prvobitno poslao korisnik Magelan
5 ili 6 semestara nece ovde napraviti nikakvu razliku. Tako da sa te strane nemas o cemu da brines. Sve je to ekvivalent PTA.
Kredite koje pupmaju u Srbiji mozes da stavis sa strane. Ovde jedan semestar full time skolovanja donosi 12 kredita, dakle krediti po Evropi nisu ekvivalentni kreditima u USA. Te neke kerefeke koje u Srbiji izvode da bi ljudima uzeli novac bas i nisu od neke pomoci ukoliko dodjes ovde.
Za PT (DPT) ti oni urade ekvivalenciju i vide sta ti imas od predmeta, a zatim ti posalju spisak predmeta i broj kredita iz pojedinih oblasti koji nedostaju u planu i programu iz srpskih skola. Uglavnom to bude veliki broj kredita iz opstih predmeta: hemija, fizika, biologija, matematika, Engleski... Mi na nasim fakultetima imam jako malo opstih predmeta jer se podrazumeva da smo to presli u srednjoj skoli, a ovde se traze opsti predmeti koji su college level.
|
Da, da... Odlično. Ja se evo baš nešto popalio da završim i taj šesti, sad je upis, još koji dan traje, pa rekoh da zbrzam to... Znam da su mi na Malti priznali level 6 - bachelor degree, sa pet semestra, al' rekoh ajd' da pitam. Hvala puno. Znači da ne bacam bespotrebno pare na to.