Evo i naseg iskustva razgovora u ambasadi u Beogradu. Imali smo zakazano za 5. februar. Uz nas nekolicinu koji smo imali zakazano za vize drugacijeg tipa, oko 50tak drugih ljudi radilo je turisticke vize i mislim da su tog dana svi dobili :-) Mi smo bili prvi na redu za DV vize i prozvali su nas prvo da predamo dokumenta. Predali smo samo ono sto je napisano da treba, a dokumenta nismo prevodili. Sluzbenik nas je ispitao nekoliko rutinskih pitanja o tome gde idemo i cime planiramo da se bavimo i preuzeo je dokumenta. Zamolio nas je da sacekamo, jer kako je rekao nas slucaj je jednostavan, pa ce konzul obaviti razgovor pre pauze za rucak. Uh, kako smo bili srecni kad smo to culi. Sacekali smo da prodju svi razgovori za turisticke vize i mi smo ostali za sam kraj pred pauzu da obavimo razgovor sa konzulom. U medjuvremenu su nam uzeli otiske i platili smo vize. Razgovor je bio veoma opusten, svega 2-3 minute. Konzul nas je pitao kod koga idemo, kako poznajemo te ljude i da zvanicno potvrdimo da su svi podaci koje smo napisali tacni. I to je bilo to! Kratko i slatko :-) Dali su nam uputstvo za DHL, cim sam stigla kuci registrovala sam se na sajt. Razgovor je bio u cetvrtak, a vizirani pasosi i imigracioni paketi su stigli u ponedeljak. Nije nam stigao nikakav mail od DHL-a da je posiljka stigla, mi smo ih pozvali telefonom i ispostavilo se da je paket vec tamo. Tada sam tek shvatila sta se desilo! Kakav osecaj kada vidis svoj pasos sa vizom! Eto, budite samo opusteni, kada dobijete termin, samo pratite uputstva i sve je ok. Srecno svima dalje.
|