View Single Post
Staro 18.05.2006, 20:51
PDX
Gost

Nepromenjeno

Vidim da me ovde ljudi nerazumeju ni sta trazim... Ako se dobije useljenicka (imigrantska) viza tj. status u USA ambasadi u Beogradu, ti vise NISI stranac, vec se smatras kao Amerikanac (permanent resident ili US citizen) i onda imas prava da trazis BILO kakve poslove bez da dokazujes ti ili firma neznam ni ja kome bilo sta. Znaci NETRAZIM radnu vizu ili vec neznam ni ja koju, vec USELJENICKU. Drugo, izbeglice, i do skora politicki azilanti (za vreme Milosevica) opet nisu imali niti skole, niti specijalna znanja (visoke skole), niti su izvuceni na lutriji, pa su ipak dobili useljenicke vize (status) u USA. Oni su kao razlog naveli ili da su progonjeni ili ugrozeni. Vi navodite razlog da ste dobili na lutriji (izvukli vas iz bubnja), a ja mislim da nije tako mali razlog kada neko spomene da ce da sa sobom unese u pare u njihovu zemlju. Svakoj zemlji treba novac. Nekazem da je ovi 100.000$ mnogo za USA, ali nemislim ni da je razlog da me odbiju za useljenje. Mada, zaboravite ovo, proverio sam od mnogih ljudi, potrebno je vise od pola miliona evra da bi se useljenicka viza odobrila (pozeljno makar milion evra). Znaci ovih 100.000$ je malo. Zaboravite...