Citat:
Prvobitno poslao korisnik mikagrubinen
Po meni nije ni bitno da li u tom gradu imas nekoga ili ne. Ako imas posla onda ti niko i ne treba 
|
Sve je to super, ali nadji ti prvo posao?
Evo ja imam i fax i Master zavrsen u inostranstvu i skoro 7 godina iskustva i to nimalo loseg, neke god od tih su takodje u inostranstvu, pored naseg pricam tecno 2 strana jezika, imam 2 preporuke od osoba koje rade u jakim marketinskim kompanijama u NY (u kakvim i ja trazim posao), pa mi se za posljednje 2 godine koliko aktivno saljem mailove nije javilo ni njih 10 sve ukupno, a i ti koji su mi se javili prvo su me pitali da li imam sredjene papire (jer na nekim sajtovima nisam popunjavala aplikacije u kojima je bilo i tog pitanja vec slala direktne mailove HR sluzbama). Da odma razjasnimo, ja nisam aplicirala za menadzerkse i direktorske pozicije, vec sta god sam nalazila a da je u mojoj sferi interesovanja, pa opet prazna kapa... Ali ne gubim nadu, a i nigdje ne zurim.
Uzimajuci sve to u obzir, ne bih nikada sa malim djetetom (samohrana sam mama) posla negdje sama, jer bi mi u pocetku sigurno trebao neko da mi ga pricuva u nekim situacijama u kojima ga ne bih mogla povesti sa sobom, a dok se ne smjestimo i ne organizujemo oko vrtica i svega ostalog...
Opet ponavaljam, jos uvijek nisam pravila nikakve planove jer ne volim da mlatim praznu slamu, to su samo neki moji realni rezoni zbog situacije u kakvoj se nalazim.
Da sam sama, ne bi mi bio problem da odem na kraj svijeta gdje nikoga ne znam, 2 puta sam se tako selila (jednom na Master, drugi put zbog posla), gdje nikad nikoga nisam znala i nisam imala nikakvih problema.
Ono sto si vec napisao, mjesto treba birati na osnovu licne finansijske situacije i posla kojim se bavite, pa tek onda zbog klime, zbog "5 gradova sa najvecom stopom srece i magije u USA", itd...