View Single Post
Staro 06.06.2007, 14:06
V777's Avatar
V777 V777 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 20.04.2008
US lokacija: US
Nepromenjeno

Dragi prijatelji,

Evo I mene opet. Prbo da se zahvalim Milosu (Srdjanu) za poslate kopije svojih formulara, I da mu pozelim sve najlepse u zivotu!

Ja sam dobila svoj prvi koverat prekjuce. Isla sam preko agencije, kao sto sam ranije I napomenula I sa njima sam prezadovoljna, svakom bi ih preporucila.

Popunjena dokumenta vratila sam zajedno sa svojom slikom I bar kodom. Danas sam ih poslala preporuceno, cena oko 300 dinara I po recima poste, trebalo bi da stignu na odrediste za nedelju dana!

Obzirom da mi je broj fin, nesto preko 5000, nadam se da ce sve lepo da se zavrsi...Hvala Milose sto si postavio kopije tvojih dokumenata, meni licno pomogao si na mnogim mestima gde bih se razmisljala sta je bolje napisati. Mogu reci da se obrasci za ovu godinu malo razlikuju od onih koji su postavljeni na zvanicnom vladinom sajtu (naravno pored toga sto nema preko svake strane godina za koju vazi, vec je cista bela pozadina), razlikuju se veoma malo I to samo u formi, sadrzina je potpuno ista.

Pitala bih sad nesto: moj momak I ja trebalo bi da se vencamo uskoro I da prilozimo I vencani list. Da li se vencani list salje u ambasadu SAD u Beogradu ili direktno u Kentaki (u objasnjenjima koja su mi stigla pise da se sve promene salju direktno u Kentaki). Pored vencanog lista, da li je potrebno jos neke dokumente poslati od strane mog supruga...Mozda da se ode u ambasadu SAD-a u Bg, te se prijavi promena I moguce da oni daju dokumenta dodatna da se popune I donesu ili njima ili posalju u Kentaki? St ace njemu da bude potrebno od dokumenata za intervju?

Koja je adresa one privatne klinike gde se lekarski zavrsi sve za jedan dan?

Cena za vizu: u mom dokumentu stoji da se cena nije promenila jos od 2005. I da je 375 dollara! Kolika je cena sada?

Prevod dokumenata na engleski koji nisu izvorno na engleskom: da li potreban apostil pecat ili samo prevod od strane ovlascenog sudskog tumaca?

Dokaz o neosudjivanosti: samo iz SUP-a, ne treba iz suda?

Milose, u tvojim dokumentima napisao si da se bavis kompjuterima....Kakva je prolaznost u USA sto se tice te struke, obzirom da moj momak ima fakultet za informatiku I racunare?

Milose u kom si ti gradu, ako nije tajna. Kako je tamo za posao, za zivot, generalno, za iznajmljivanje stanova.....Moj momak I ja jos nismo definitivno odlucili gde cemo te me interesuje sta bi nam preporucio? Za sada razmisljamo izmedju Indianapolisa I Chicaga?!

Koliki je iznos novca dozvoljen da se prenese preko granice po osobi, da li je bolje kes ili kartice (licno mislim da je bolje preko kartica, ali koje banke?) Koliko je dovoljno za prvo vreme dok se ne krene sa radom (dok ne stigne broj) da se prezivi? Isreno....nista preterano...

Toliko za sada!

Pozdrav!