Hvala vam na porukama vezano za moj slucaj.
Suprug, koji je inace izvukao zel.kartu je zvao ambasd.i nas sluzbenik mu je rekao da cela prica pada u vodu jer skener je obavezan (mi smo ranije mislili da nije vec samo bockanje za neophodne injekcije), pa samim tim nismo ni pokusavali da zovemo ambul.u Smiljanicevoj jer kontamo da ovi u ambasadi najbolje znaju. Mada, slazem se da ne treba tek tako se predati te cu probati da pozovem ambul.i vidim sta ce oni da nam kazu. Samo da ne kazu, pa niste jedina trudnica i ostale su se zracile. grrr takve odgovore obozavam ..
Slazem se za zracenje na aerodromu da nije tako intezivno te da ne moze da steti, ali je ovo mnogo jace zracenje, pogotovo kad je plod mali i jos u formiranju. Realno, mi se svakim danom zracimo na razlicite nacine ali ja jednostavno ne zelim da osecam krivicu ako nesto kasnije bude sa bebom (ne mora se to odmah razviti nakon rodjenja),a moj ginekolog me je upozorio da to ne radim.
U svakom slucaju, javicu sta je bilo sa celom pricom jer verujte ja kad sam kopala po netu vezano za moj slucaj nista nisam mogla da nadjem adekvatno a mozda se nekad nadje neka kao ja ovde i bude joj ovo od koristi. I da, bilo je trudnica koje su uspele da se porode pre intervjua ili da ga pomere za kasnije a mi tog vremena nemamo. Isto tako, citala sam sta stranci pisu za trudnoce i zel.kartu, i dosta trudnica je bilo izuzeto iz medic.pregleda ali te zemlje imaju neki ugovor sa amerikancima o tom izuzetku. Mi smo ga valjda imali do pre, cini mi se 2006 ili 08, ali sad smo u obavezi da to ipak radimo, iako predstavlja rizik. Ok, da ne smaram vise o ovome - javljam se cim bude nekog konkretnog odgovora