Zdravo ljudi, ja sam novajlija na forumu, ali se nisam uclanio na forum da bih se zezao vec da podelim sa Vama informacije koje imam.
Naime nije me mrzelo te sam malocas pozvao KCC i porazgovarao sa operatorom. Receno mi je da im je poznato da sajt ima tehnickih poteskoca zbog prevelikog broja upita i da je pozeljno proveriti status u narednih nekoliko dana ponovo. Na pitanje da li im je poznato da je neko zaista dobio notifikaciju da je selektovan dobio sam odgovor da imaju potvrdu od Department of State-a da ljudi jesu uspeli da dobiju uspesne potvrde o izvlacenju. Spomenuo sam da se po forumima prica kako jos uvek niko nije uspesno obavesten o selekciji, onda mi je ona rekla da na forumima nisu zvanice informacije i ponovila da imaju zvanicnu informaciju i da su sigurni da je bar nekoliko hiljada ljudi vec uspelo da dobije pozitivnu potvrdu na lutriji.
Toliko o pozivu, sada ide moje inzenjersko razmisljanje. Pogodili ste, razmisljanje o 'session time out-u '. Naime rezultati o izvlacenju su mozda skladisteni u dve razlicite baze podataka (ili dve razlicite tabele u jednoj bazi). Jedna za dobitnike, a druga za one koji nisu dobili. Mozda koriste cak i dva razlicita servera. Jedan (gde nisu dobitnici) radi a drugi (sa dobitnicima) mozda ne radi. Ovaj na kome su oni sto nisu dobili treba da sadrzi samo spisak brojeva koji nisu dobili, dok druga treba da sadrzi ipak vise informacija o dobitniku, i sto je bitno, razlicita je stranica za svakog dobitnika (njegove licne informacije se ispisuju na stranici). Stoga, moguce je da ljudi koji su izvuceni na lutriji dobijaju informaciju 'session time out ' jer je serveru mnogo teze da izgenerise unikatku stranicu (sa svim personalnim podacima) za njih i da je posalje, odnosno on ne uspeva da uradi to u kratkom roku i onda korisnici dobijaju takvu poruku, dok sa druge strane onima koji nisu selektovani server vrlo lako posalje stranicu da nisu selektovani jer je ta stranica ista za sve.
Verovatno da ste uhvatili moju poentu, naravno ona mozda uopste nije istinita ali ipak ima logike.
Ostaje da vreme pokaze svoje.
Zelim Vam svima srecu.