@chicagopn
Nas sve na ovom forumu vezuje Amerika (vecina je dobila green card na lutriji), ali to ne znaci da smo svi isti, niti da imamo istu percepciju i ocekivanja od Amerike. Ono sto si ti pomenuo gore za Srbiju je nekome drago i blisko srcu, a nekoga nenormalno nervira i od toga je pobegao. Drugo, nije Srbija samo RTS i sl...ima tamo ipak dosta stvari koje mogu da vezu coveka.
Meni je tata jos kao malom rekao "Domovina je tamo gde ti je lepo". Nekome je to Srbija, nekome je to Amerika, nekome je to Nemacka, nekome Azerbejdzan itd. Isto tako, nema svako istu okolinu kada se vrati u Srbiju, nekome ce familija i prijatelji reci "Kakav si ti covek kada nisi ni tamo nista uradio", a drugi ce reci "Samo kad si se ti nama vratio". U svakom slucaju, bilo kakve komentare ljudi koji nisu bili ovde i iskusili ovo, treba ignorisati. Najvise su me iritirali ljudi koji kada sam dolazio ovde su govorili "A sta ces ti tamo? Tamo je jako lose, losi su ljudi, sve je lose...evo, svi se vracaju... itd." Naravno, pri tom svi ti koji su to govorili nisu u zivotu makli iz Srbije (ili pak ex. yu). Ti uvek znaju najbolje :-) I uvek kada im to spomenem kazu "pa ljudi mi pricaju". Tako da Siberian, dobro odluci sta zelis i to uradi, uostalom, ako imas zelenu kartu...pa brate mozes se vratiti nazad.
Inace, imam jednog druga ovde u Chicago-u koji je bio dosta na floridi (u Majamiju). On licno ne bi tamo ni za zivu glavu ziveo. Kada mi je bio krenuo opisivati ljude i stvari...moram priznati da bi se i meni smucilo. A eto, coveku je ovde u Chicago-u jako lepo. Tako da je i Amerika drugacija iz kraja u kraj, pa bi mozda mogao razmisliti da odes iz tog mesta gde si u neke malo severnije krajeve, mozda ti se ovde vise svidi. To sto pricas da se ljudi stalno keze, ja to ovde nisam recimo primetio. Cak, moram priznati, nisam cuo ovde ljude (npr na poslu) da se onako od srca nasmeju i to mi malo nedostaje.
|