Prvobitno poslao korisnik Sale2322
Pozdrav ljudi, evo ga i moje iskustvo od juce (21.5.)
8:30 Dosli u ambasadu, prozvali nas da udjemo unutra, dobili smo broj za cekanje. Par puta su nas prozivali na salter, prvo da im damo samo taj broj koji smo dobili na ulazu, pa samo pasose, pa onda otiske prstiju, jos jednom na salter 1 da platimo po $330 i na kraju salter broj 10, ulazi se u jednu prostoriju gde smo im dali sva ostala dokumenta. Osim standardnih dokumenata mi smo vec poneli preko 100 slika iz nase veze od 2009 do 2015, slike na cd-u, stare pasose, karte sa putovanja... Napominjem da sam bio sa suprugom, vencali smo se pre mesec dana tj. 19.04. Onda su nam rekli da smo slobodni, pa da dodjemo u 13:30.
13:30 dosli smo ispred ambasade, bilo je dosta ljudi, neki su cekali za useljenicku vizu kao i mi, a dosta njih je bilo za Work & Travel program. Usli smo unutra oko 14h, ponovo dobili broj za cekanje. Zatim smo cekali jedno sat vremena i konacno su nas prozvali ponovo na salter 10, to je jedini salter koji se razlikuje od drugih od toga sto postoje vrata i ulazi se unutra kao u jednu sobu, dok su ostali salteri kao u banci/posti. Konzul nas je pitao od kada se znamo, kad smo poceli da se zabavljamo, kad smo se vencali, zasto nismo ranije, koliko je ljudi bilo na svadbi, kakvi su nam planovi za buducnost, gde idemo, kod koga... Uglavnom razgovor je bio prijatan, delovalo mi je kao da pre razgovora je vec znao ishod. Uglavnom, dao nam je jedan papir na srpskom da glasno procitamo, prvo ja pa supruga i rekao je cestitam, vase vize su odobrene. Ceo razgovor je bio na engleskom.
Hvala svima na ovom forumu, mnogo stvari sam naucio ovde za ovih par godina koliko pratim ovo sve i od kada sam izvucen. Takodje srecno svima koji tek imaju intervju ili koji cekaju datum za intervju. Sve u svemu intervju je jako opusten!
Samo imam jos jedno pitanje, kada se registrujemo na sajtu usvisa-info.com za slanje pasosa da li je potrebno dodati suprugu kao clana porodice ili je bitno da postoji nalog samo sa mojim imenom?
|