Evo i naseg iskusta sa lekarskog pregleda. Imali smo zakazan pregled 22.05.2015. u 9h u ordinaciji u Smiljanicevoj br.22. Na lekarski pregled smo isli suprug, dete i ja.
Ujutru u 9h smo se u ordinaciji pojavili suprug i ja. Dete nije trebalo jer deci koja imaju manje od 15 godina ne vade krv i ne snimaju pluca. Na lekarski pregled smo poneli pasose, za svakog po cetiri fotografije 5X5 i ako imate dokaz o primljenim vakcinama. Mi smo primanje vakcina obavili pre lekarskog pregleda jer je tako bas dosta jeftinije. Za lekarski pregled je potrebno da ste primili vakcinu Tetavax i MMR. Mi smo Tetavax primili u Domu zdravlja i ta vakcina ne kosta nista, a Vakcinu MMR smo primili u Batutu i ona kosta 1515 dinara. U Batutu Vam daju i medjunarodni zuti kartoncic za evidenciju vakcina. Inace da nemate primljene vakcine mozete ih primiti i u ordinaciju u Smiljanicevoj, samo sto tamo vakcina Tetavax kosta 2000, a vakcina MMR kosta 3000 dinara. Posto smo mi obavljali lekarski pregled posle 1.maja nije bilo potrebno da primamo vakcinu protiv gripa.
Vrlo brzo smo bili primljeni. Izvadili su krv suprugu i meni, i izmerili su nam temperaturu. Receno nam je da u ordinaciju u Smiljanicevoj dodjemo u 13.30h. Tada su nam dali neke papire na kojima je bila prikacena nasa slika i receno nam je da sa tim papirima idemo u Visegradsku br.26 u Clinicanovu. Klinika se nalazi tacno preko puta bolnice Dr Laza Lazarevic. U Clinicanovi smo snimanje obavili za 5 minuta. Vrlo su pedantni i ljubazni. Zatim su nam na infoputnu klinike rekli da dodjemo oko 13h po cd-ove sa snimkom pluca.
Sve to smo obavili do 10h. U 13h smo otisli po cd-ove i onda smo se uputili u ordinaciju u Smiljanicevoj, ali sada smo poveli i dete na ovaj deo pregleda. Ovaj deo pregleda traje u proseku po osobi oko 5 minuta. Merenje visina, tezina, refleksi, slusanje pluca, par pitanja, skine se ves to traje par sekundi. Obucete se i to je to. Tada Vam daju veliku belu kovertu, zatvorenu koju nosite u ambasadu i ne smete je otvarati. Takodje u ambasadu nosite i cd-ove sa snimkom pluca.
I jos za kraj cena pregleda. Za odrasle je po 150 dolara, a za dete do 15 godina je 100 dolara. Tako da je lekarski pregled za nas troje bio 400 dolara. Platili smo u doarima. Mada moze da se plati i u dinarima. Danas su racunali 1 dolar 109 dinara. U ordinaciji u Smiljanicevoj su nam pozeleli srecu na interjuu i tako smo zavrsili nase druzenje. Eto toliko, nadam se da sam bila od pomoci.
24.03.2015. Stigao mail sa datumom intervjua
22.05.2015. Obavljen lekarski pregled
26.05.2015. Obavljen intervju i vize odobrene    
03.06.2015. Kupljene karte
25.06.2015. Preuzeti pasosi ( pozeleneli skroz)
|