View Single Post
Staro 26.05.2015, 19:41
Iva75's Avatar
Iva75 Iva75 je offline
Drug član

Datum prijave: 07.05.2014
US lokacija: Chicago
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

E, drugari ovako stoje stvari
Danas smo imali zakazan intervju u 8.30h. Procitali su nas na spisku. Usli smo u prvu prostoriju i tamo smo ostavili kljuceve i telefone. Zatim smo iz te zgrade posli preko dvorista i usli u glavnu zgradu. Tamo smo dobili broj. Kada je broj stigao na red usli smo u salter (sobu) 10 i tamo smo ostavili kompetnu dokumentaciju potrebnu za intervju. Nas sluzbenik nam je rekao da je glavni intervju sa konzulom u 13.30h. Tada nam je receno da cemo biti prozvani na salteru 1 da platimo taksu. Vrlo kratko smo cekali i bili smo prozvani. Platili smo taksu 3x330 dolara i izasli iz ambasade. Naravno da ne zaboravim, upoznali smo legendarnog Tomu. Covek je divan!!!
Drugi deo intervjua,
Pojavili smo se neki minut pre 13.30h i preko reda jer su nase vize prioritetnije od studentskih. Opet ista procedura, skener i ostavljanje kljuceva i telefona. Pa onda ulazak u glavnu zgradu. Dobili smo novi broj. Toma je prokomentarisao da je to broj koji ce nam promeniti zivot. To cu uvek pamtiti!!! Sacekali smo na red. Prisli salteru 7 da damo otiske prstiju i opet se vratili na mesto. Nas za useljenicku vizu bilo je pet brojeva, po raznim osnovima. Jedino mi smo bili kao boditnici lutrije. Tu smo cekali na razgovor sa konzulom nekih pola sata. To vreme nam je skratio Toma, koji nas je sve vreme animirao.
Napokon je izasao nas broj na ekranu. Opet smo islu na salter (soba) 10. Uh, u tom trenutku ti svasta prolazi kroz glavu. Medjutim cim smo usli i videli konzula, bili smo ubedjeni da dobijamo vizu. Covek blag, prijatan, nasmejan, ma stvarno super. Postavio nam je par kratkih pitanja, cini mi se onako radi reda i rekao da procitamo tekst zakletve. Olaksanje!!! Zatim smo opet dali otiske prstiju. Ja leve ruke, suprug desne ruke i posto je nasa devojcica maloltna ja sam opet dala moje otiske leve ruke umesto nje.
Eeeeeee, tada sledi ono sto smo cekali toliko dugo. Konzul je ustao i rekao: ``Congratulations your visa is approved``!!!!!
Sreca, sreca, radost!!!!! Totalno stanje soka, srece, ma mix svega...
Kao sto je do sada mnogo puta vec napisano, intervju je cista formalnost. Samo ako imate sve potrebne dokumente i ako ispunjavate osnovne uslove lutrijskog programa.
Zelim da se zahvalim ovom forumu. Na kom sam prikupila sve potrebne informacije. I da se zahvalim svima koji su nesebicno delili svoja iskustva i informacije ovde sa svima nama.
Takodje zelim svima srecu, koji trebaju da idu na intervju.
24.03.2015. Stigao mail sa datumom intervjua
22.05.2015. Obavljen lekarski pregled
26.05.2015. Obavljen intervju i vize odobrene
03.06.2015. Kupljene karte
25.06.2015. Preuzeti pasosi (pozeleneli skroz)