View Single Post
Staro 28.05.2015, 00:08
Danica Danica je offline
Proteran

Datum prijave: 18.08.2014
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

Mario, ljudi u našoj ambasada dok je ovaj početni proces u toku umeju da budu dosta neprijatni i odbojni prema aplikantima - ne znam zašto, ali tako je.
Meni je, npr., između ostalog telefonom rekao - kad sam zvala ubrzo po saznanju da smo izvučeni, da bih dobila pojašnjenje nećega što mi nije bilo jasno a njih sam smatrala kao najverodostojniji izvor za tu info - čovek koji mi se javio (žao mi je što ga ne pitah za ime... bila presretna što se napokon neko javio, pa sasvim to zaboravila) rekao da za popunjavanje DS-260 ne treba uopšte nikakve papire da sakupljam, sve se to radi bez papira, o papirima da ne tazmišljam sve dok ako i kada uopšte budemo pozvani na intervju, to što smo izvučeni apsolutno ništa ne znači, i sve u tom stilu, sve sa veoma neprijatnim tonom.
Ista ta osoba se juče javila mom mužu kad je pozvao, i dala informacije suprotne onima koje smo potom dobili iz KCC-a!, isto sa veoma neprijatnim tonom.

Sve u svemu, mislim da: kada je u pitanju popunjavanje DS-260, primarni izvor informacija je KCC (jer formular se šalje njima na dalje procesuiranje) - kontaktiraj njih i saznaj kod njih konkretno za svoju situaciju šta treba a šta ne. A kada su u pitanju dokumenta, u daljoj fazi, dakle pošto ti stigne mail vezano za zakazani termin intervjua, e onda je ambasada naša mesto gde se treba obratiti za nedoumice.
Reply With Quote