18.6.2015. imala sam zakazan ljekarski pregled u Poliklinici Eurofarm u Sarajevu. Poliklinika se nalazi na Ilidži, i relativno je lako naći, čak i ako niste iz Sarajeva, kao što ja nisam

U Eurofarm sam stigla pet minuta prije zakazanog termina, oko 12:25h. U ordinaciji je već bila jedna djevojka, tako da sam taman tih pet minuta sačekala. Kad sam ušla kod doktorice, ona je prvih pet minuta samo popunjavala podatke iz pasoša i kartona vakcinacije, dok sam ja sjedila. Zatim mi je postavila par pitanja (da li sam ležala u bolnici nekad, imam li dijagnostikovane probleme sa srcem, imam li nekakav osip po nogama), izmjerila visinu i težinu, poslušala pluća i to je bilo to. Dala mi je uputnice za analizu krvi i RTG pluća. Krv sam izvadila u istoj zgradi, vrata lijevo od ordinacije, i dok sam čekala rezultate taman sam otišla da uradim RTG.
RTG se radi u Poliklinici Sunce. Portir u Eurofarmu je bio jako ljubazan i objasnio mom dečku (on je bio vozač) kako da dođemo do Poliklinike Sunce, koju smo našli iz prve. Iznenadila sam se što je RTG bio gotov bukvalno za sekund, i još nekih pet minuta dok se očitaju nalazi

Sa tim nalazima sam se vratila u Eurofarm, u međuvremenu je stigao i nalaz krvi, tako da je doktorica samo potvrdila da je sve u redu i kompletirala nalaze. Poliklinika Eurofarm nalaze šalje direktno u ambasadu, tako da mi je ostalo samo da platim 160 KM i da bježim odatle

Sve u svemu, prezadovoljna sam, nigdje nisam čekala i sve je bilo gotovo za sat i po vremena - definitivno preporučujem svima koji ljekarski rade u Sarajevu da idu u Eurofarm

19.05.2014. - DS260
18.06.2015. - ljekarski, lokacija: Sarajevo
02.07.2015. -
VIZA ODOBRENA
Lokacija u USA: Sarasota, Florida