hej, nije me bilo duze vreme zbog silnih obaveza pa ne stigoh da napisem sta je sa mojim GC statusom a to je da smo suprug i ja odustali od intervjua i to jos pre mesec dana, tako da se u amb.24.juna nismo ni pojavili. Nas slucaj je nekima poznat iz ranijih postova. Hvala forumasima na ohrabrenju da ne odustajemo i da pokusamo da se sa klinikom u Smiljanic. dogovorimo oko naseg problema, ali od tog posla nije bilo nista (isto to nam je i sluzbenik u ambs.mnogo pre rekao da ne moze). Zvali kliniku, javila se zena, koja je na moje pitanje da li moze da se preskoci snimanje pluca zbog trudn, odg.kao iz topa da o tome mogu da sanjam. Kad sam joj odg.da ne zelim da ista sanjam vec da se inform.raspitujem onda je spustila loptu. Uzivela se da je bukvalni predstavnik US and A (sto bi borat iz kazahstana rekao

) i pocela da drzi slovo, te ne zovite ambs.reci ce vam isto, te nemojte da mislite da to u dr zemljama nema, ja joj odg.pa nema u svim i ona se ucutala pa mi je odg.znate sta, svake god.se kriterijumi povecavaju tako da ce biti sve teze i teze, budite srecni da je ovo ovako...Onda sam je pitala da li vredi ako dostavim dokumentaciju od ginekologa da ne smem da se zracim u trudn, ona mi je odg.da joj ne pada na pamet da ona amerikancima tako nesto u koverti salje. Ja sam joj se lepo zahvalila na odgovorima, znam da sam sve od sebe dala i sta je tu je..Ja sam svoje prelomila. Cak mi je i sama rekla na kraju razgovora da sto se zracenja tice, da niko nista ne garantuje sta se sve kasnije moze desiti i da je svesna da to nije preporucljivo ali eto, neki rade neki ne. Isto tako je rekla da ono sto trudnice NE moraju da rade su vakcine, znaci ako se bude nasla neka trudnica na forumu - ne vakcinisete se ali xray je obavezan. Toliko od mene, izvinjavam se na brzom pisanju i gramatici.. Zelim svima puno srece za Ameriku i pls nemojte pisati odg.u fazonu moj sin/cerka putovali sa mnom na aerodromu i prosli skeniranje/rendgen i nista im nije jer svakako nije isto poredjenje niti vrsta zracenja ovo o cemu ja govorim,kao sto nije isto nositi plod a kasnije i bebu u stomaku i snimati pluca i imati vece dete koje putuje sa vama kroz aerodrom. Jos jednom, punooo srece svima koji su dobili GC u osvajanju Amerike

a i ovima koji cekaju svoj red, nadam se da ce biti dovoljno brojeva.. ako ne ove, onda sledece.. ko ceka doceka!! Pozz