View Single Post
Staro 15.11.2008, 15:48
Olivera's Avatar
Olivera Olivera je offline
Stari vuk

Datum prijave: 05.07.2008
US lokacija: Scottsdale, AZ
YU lokacija: Skopje, Macedonia
Pošalji MSN poruku korisniku Olivera Pošalji Skype™ poruku korisniku Olivera
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Zana Prikaz poruke
... opet, meni odgovara da pustim agenciji da mi trazi posao, sto ne mora da znaci da je to dobra ideja za svakog. Drugo, neke agencije su stvarno nikakve i to treba da se ima u vidu (koliko se trude da ti nadju posao - Apple One koja je national company nista se meni ne dopada. Urade ti testove i kazu ti da ih pozoves ako nadjes neki posao na njihovom sajtu da ti se svidja i da si kvalifikovan. Uzas blagi, niti se trude - i sve sam uradis a oni skupljaju procenat i otkupninu na tebi. Nista ih ne voleeeeem).
Mene interesuje dali odavde mogu (i na koji nacin) da najmim neku od ovih agenicija, kako bi imala neke podude kad stignem tamo?
Cisto probe radi poslala sam par e-mail-ova na neke oglase sa attach-iranim CV i recommendations u kojima sam pisala da sam GC winner i da dolazim sredinom Februara, ali ni od jednog odgovora nisam dobila.
Moze li i neko opisati ceo postupak (step by step) od kad vidis oglas do intervjua da opise? Ovde kod nas posto je nezaposlenost velika, mora se poslati mail sa par slatkih uvodnih reci (nesto kao veoma sam zinteresiran povodom ojavljivanja oglasa za xx radno mesto i bila bi mi velika cast pridruziti se Vasem timu...), pa spisak svih dokumenata koje saljes, kao Cover letter (opet se tu ulizujes ali na siroko, plus velicas sebe i svoje predhodno iskustvo), CV i reccomendations. Znaci sve zajedno kako bi te uzeli u obzir zbog velike konkurencije, iako po meni prvi korak trebao bi da bude Mail sa CV, pa ako te odaberu cover letter i na kraju (upon request) Reccommendations. Ili mozda gresim?
Ajde mooooolim vas ko ima iskustva neka opise postupak na Americom i according US practice?
17/07/2008-Dobila sam potvrdni mail iz KCC da su dobili moju kovertu
04/11/2008- Zakazan intervju u US Embassy - Skopje
15/10/2008- Stigla druga koverta
20/10/2008- Zakazan lekarski pregled u IOM
04/11/2008 - Uspesno zavrsen intervju, viza odobrena.
01/03/2010 - Prva stanica Williamsburg, VA
16/06/2010 - Selidba "za stalno" Scottsdale, AZ
Reply With Quote