View Single Post
Staro 13.07.2015, 13:24
voja82's Avatar
voja82 voja82 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 01.05.2014
US lokacija: Miami/FL
Pošalji Skype™ poruku korisniku voja82
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik GreenM Prikaz poruke
Zdravo, evo i mene sa iskustvom sa intervjua
Intervju mi je bio zakazan 2. jula u ambasadi u Sarajevu, u 13:30. Došla sam pred ambasadu oko 13h, ali su mi službenici objasnili da pauza traje do 13:30 i da je najbolje da se vratim tada. Prošetala sam tih par minuta po Importanne centru, vratila se, i nakon kratkog čekanja su me pustili unutra.
Na prvom šalteru me dočekala vidno mrzovoljna službenica, uzela otiske i dokumente, i napravila manji problem oko toga što sa sobom nemam original fakultetske diplome, nego samo OVJERENU kopiju (iako je to dvoje isto, i na sajtu piše ILI original ILI ovjerena kopija). Insistirala je da je original obavezan, jer kopija navodno može da bude falsifikat (kao da original ne može). Tu sam se baš uplašila, jer ne živim u Sarajevu, i nije bilo načina da dođem do diplome tada, a nisam baš željela da me stave na AP... Nakon kraće rasprave poslala me da sjednem i sačekam da me prozovu na šalter blagajne. Tu sam platila vizu i ponovo sjela da sačekam, ovaj put konzula.
Konzul je, za razliku od službenice, bio jako ljubazan. Bilo mu je drago što govorim engleski, i nakon zakletve postavio mi je samo nekoliko pitanja.
Gdje ste naučili engleski? - Na fakultetu.
Zašto ste se prijavili na lutriju? - Imam tetku u Americi, bila sam u posjeti i dopalo mi se.
Gdje živi tetka? - Na Floridi.
Šta sam završila? - Engleski jezik i književnost.
Kada? - U junu prošle godine.
Da li radim? - Ne.
Kada sam posljednji put bila u Americi? - 2012.
Takođe mi je rekao da je glavni uslov za vizu završena srednja škola, a kako ja imam i više od toga, tu nema nikakvih problema.
Nakon toga mi je konzul objasnio da imaju nekakav problem sa sistemom i da ne mogu da učitaju moju aplikaciju na računar, pa sam morala da potpišem zakletvu koju sam izgovorila na početku intervjua. Ponovo sam dala otiske, ali ni taj sistem nije radio, te je konzul rekao da ću možda morati da dođem sljedeće sedmice i ponovo dam otiske prstiju, ali da to nema uticaja na moju vizu, koja je odobrena.
Pola sata nakon što sam izašla iz ambasade nazvali su me i zamolili da se vratim, jer su popravili sistem za uzimanje otisaka prstiju.
Konzul mi je zahvalio što sam se vratila, ponovo uzeo otiske prstiju desne ruke, i ponovio da mi je viza odobrena i da sljedeći petak dođem po pasoš
Sve ukupno je trajalo oko sat i po vremena, uključujući i vraćanje u ambasadu
Cestitaaaam Zelim ti puno srece u novom zivotu U koji grad idete na Floridi?
28.10.2013. Prijavili se na lutriju
01.05.2014. Izvuceni 2015EU00041xxx
19.05.2014. Poslali DS-260
21.08.2015. Lekarski pregled
09.09.2015. Intervju-pronadjena greska u prijavi
24.09.2015. Novi datum intervjua - VIZE ODOBRENE
30.09.2015. Preuzeti pasosi sa vizama
05.11.2015. Beograd-Rim-Majami