Upravo sam se vratio od advokata I sa koledza.
Situacija je takva, da mi na fakultetu ne prave problem oko upisa ukoliko resim svoje pitanje, tj prebacivanje na F1 vizu.
Isto tako je u par navrata napomenula, da mogu da biram full time na F1 vizi ili part time na extended J1 vizi, s tim da ne znam koliko moze da bude to extended, jer ako je manje od 6 meseci ne isplati se.
Advokat samo za konsultacije, znaci da pogleda papire, odgovori na par pitanja kosta 200$.
Da je unajmim oko 1500$.
Na meni je da odlucim da li hocu da platim 200$ u nadi da saznam sve moguce informacije za menjanje statusa, I koliko je zapravo sansa za prebacivanje na F1 I H2B vizu.
Ukoliko ona proceni da su dobre, onda sklopimo ugovor, iako ne znam da li to znaci da mi ona samo popunjava papire ili je citav proces dok ja cekam odgovor od imigracionog tu, dok se moj status ne resi ili kako vec ide?
200$ nije strasno, ali da dajem preko 1000$ za pokusaj dobijanja tj promene vize, ne znam koliko se isplati.
Sta vi mislite o ovome?
Hvala puno na odgovorima, sada su mi potrebniji nego ikada, jer ne bih mogao sam da donesem ovakvu odluku a da prethodno nemam iskustva.
|