24.07.2015 Obavljen lekarski pregled u Smiljanicevoj 22.
Ucesnici: zena i ja.
Rekli nam da dodjemo izmedju 9 i pola 10. Mi stigli u 10 do 9 i bili treci po redu. Predali pasose i slike (po 4 slike 5x5cm). Platili po 150$ (mi smo zapravo platili u dinarima, cash). Ulazimo u sobu, mere nam temperaturu i vade krv. Dobijamo uputstva za Clinicanova-u gde cemo uraditi rentgen grudnog kosa. Stizemo tamo, opet ovo dvoje ispred nas, koji su bili i u klinici. Popunjava se neki upitnik i vode nas na sprat gde nas snimaju. Zene moraju da skinu grudnjake za ovo snimanje. Rekli nam da dodjemo za pola sata po snimke. Uzimamo snimke i nazad u Smiljanicevu. Daju nam CD sa snimcima (koji smo mi zapravo njima doneli), a neke papire zadrzavaju i dodaju svoje. Ulazim kod doktorke, odgovaram na 10-ak pitanja tipa: jel pusis, jel pijes, jel mislis da imas sidu, jel si se nekad drogirao, jel imas visok pritisak, jel imas secer, jel si nesto operisao, jel imas dijabetes. Moju zenu je uz to pitala i da li se nekad poradjala ili prekidala trudnocu. Imao sam silne neke papire i kartone iz mladosti, spisak prelezanih boginja i sl. - nista nije trazila niti pitala. Onda je rekla da se skinem u donji ves i izmerila mi pritisak, tezinu, a zatim reflekse. Onda mi je rekla da skinem gace do kolena, i da joj okrenem zadnjicu a zatim obucem gace. Mojoj zeni nije trazila da skida donji ves. Onda mi je rekla da stanem uz vrata da izmeri visinu. Onda, posto nisam primio potrebne vakcine (tetanus i mmr), dala mi je obe u ruku. Platio sam 4500 din te dve vakcine i dobio zatvoreni beli koverat koji treba uz CD da predam u ambasadi i jedan spisak sa primljenim vakcinama koji su rekli da ce mi trebati u US.
I to je bilo to.
19.11.2014. - Predat DS260
24.07.2015. - Lekarski pregled
06.08.2015. - Intervju u ambasadi -> VIZE ODOBRENE
07.08.2015. - CEAC Status -> ISSUED
11.08.2015. - Stigli pasosi sa vizama
17.08.2015. - Kupljene karte
18.09.2015. - Ulazak u USA
28.09.2015. - Stigao SSN
09.12.2015. - Stigao Green Card
|