View Single Post
Staro 16.08.2015, 16:36
Magelan's Avatar
Magelan Magelan je offline
Super Moderator

Datum prijave: 28.04.2010
US lokacija: Spartanburg, South Carolina; Jacksonville, Florida
YU lokacija: Mladenovac, Republika Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik ggtron Prikaz poruke
Imam ja par pitanja u vezi sa dobijanjem dozvole u US.

1. Da li mi je potrebno jos nesto od dokumentacije iz Srbije osim moje vozacke dozvole kad hocu da polazem za americku? Negde sam citao da traze iz Ljermontove jos neke papire. Ja imam novu dozvolu a zena staru. Njoj bi mozda i trebala medjunarodna.

2. Da li oni "uniste" moju srpsku dozvolu? Postoji li nacin da imam i jednu i drugu?

3. Da li je istina da moram da polazem za US dozvolu najkasnije 30 dana od ulaska u zemlju?

Hvala.
1. U Illinoisu i Virdziniji ti ni jedan od tih dokumenata ne treba - polazes sve ispocetka. NY je mozda drugaciji, tu vise informacija mogu da ti daju Njujorcani - SrbGhost i Milosx koji su prosli kroz proces dobijanja NY DL

2. U Illinoisu davnih dana srpsku mi nisu uzeli niti unistili. Srpska je doduse u medjuvremenu istekla...

3. Ja sam vozio sa medjunarodnom u CHGO 5 meseci, pa tek onda uzeo DL, mada koliko znam iz iskustva drugih, ukoliko te policija zaustavi (a mene u tom periodu nisu potkacili pa nisam to osetio na svojoj kozi), neki nece praviti problem oko medjunarodne dozvole dok ce drugi da kazu da to uopste ne vazi. Izvadi to sto pre, cim stigne SSN, cisto da "ne boli glava".