View Single Post
Staro 16.08.2015, 17:24
milosx milosx je offline
Stari vuk

Datum prijave: 16.07.2011
US lokacija: NEW YORK
YU lokacija: BiH/Srb
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik ggtron Prikaz poruke
Imam ja par pitanja u vezi sa dobijanjem dozvole u US.

1. Da li mi je potrebno jos nesto od dokumentacije iz Srbije osim moje vozacke dozvole kad hocu da polazem za americku? Negde sam citao da traze iz Ljermontove jos neke papire. Ja imam novu dozvolu a zena staru. Njoj bi mozda i trebala medjunarodna.

2. Da li oni "uniste" moju srpsku dozvolu? Postoji li nacin da imam i jednu i drugu?

3. Da li je istina da moram da polazem za US dozvolu najkasnije 30 dana od ulaska u zemlju?

Hvala.
1. Srpska dozvola ti ne olakšava dobijanje američke. Što se njih tiče ti nemaš dozvolu. Moraš da prođeš kroz isto.

2. Koliko sam čuo, možeš da tražiš da je zadrže pa kad kreneš u srbiju da ti uzmu američku na čuvanje a pozajme ti srpsku, jer kao ne možeš da imaš obe. Ali, pošto nemaš korist od srpske dozvole ovde nemoj ni spominjati da je imaš pa ces imati kao ja, obe.

3. Meni je neko spomenuo da možeš 3 meseca da voziš sa međunarodnom dozvolom ali proveri. Posle toga moraš da polažeš samo ako misliš voziti. Ja sam čekao 3 godine da položim i ni jednom još nisam iznajmio auto. Znam da neke Rent a car kuće i ne interesuje kakvu dozvolu imaš. Samo je problem ako napraviš prekršaj.