Citat:
Prvobitno poslao korisnik Kamely
Dobar dan svima. Ja sam na ovom Forumu prvi put i verovatno cu pitati nesto sto je vec, sasvim sigurno, prethodnih godina odgovoreno. Medjutim, verujem da je svima jasno da je traziti neku posebnu informaciju na ovako obimnim i velikim forumima pravi rudnicki posao.
Zbog toga bih zelela da se predstavim. Moje ime je ovde Kamelia, i nakon osam pokusaja, ove godine sam izvucena u prvoj selekciji za GC. CN broj je 11xxx, a DS form je poslat polovinom juna. Pratim VBulletin i vidim da stoji Cut Off broj 9xxx... nisam sigurna koji tacno broj, a za oktobar.
Sada bih molila strpljive i one iskusnije da mi pojasne - ukoliko nekoga ne mrzi, sta tacno znace termini cut off i current (ja pretpostavljam, ali bih volela da se uverim da sam tacno razumela), kao i koji cut off broj se - a na osnovu iskustava iz prethodnih godina, moze ocekivati za novembar. Ja sam sve vreme racunala da cu stici na red za intervju u januaru/februaru, medjutim ovako veliki broj za oktobar me zbunio jer bi to onda bilo mozda i realno da moj CN 11xxx stigne na red i u novembru.
Razmisljam li dobro, cenila bih ako bi neko iskusan uspeo da mi napise. Takodje, imam jos pitanja...ali neka ovo bude sve za prvi post.
Zelim svima mnogo strpljenja i mnogo srece.
|
Dobrodosla na forum Kamely prvo

Sto se tice tvojih pitanja pokusacu da ti odgovorim koliko znam jer sam i ja relativno mlad ovde ali ipak sam procesljao ceo forum pa valjda sam nesto naucio

Current status znaci da svi brojevi koji su ispod naznacenog broja su dosli na red za vizu...odnosno ukoliko im je formular odnosno aplikacija obradjena u tom mesecu dolaze na intervju....tacan datum stize mailom nekoliko nedelja pre intervjua....4-6 tacnije...dakle za Oktobar su svi brojevi ispod 9100 current, dakle dolaze na red za intervju u Oktobru....
Cut Off status je pak naznaka za mesec nakon Current statusa....dakle govori nam do kog broja ce se ici nakon Current meseca....ili prosto govori brojeve za dva meseca unapred....Srpski prosto receno....
Tvoj CN rekao bih da ce biti Current negde u Decembru ne verujem pre jer su za oktobar stavili malo visi broj iz razloga sto su ljudi dosta kasno slali DS formulare pa u KCC nisu stigli da obrade male brojeve dovoljno brzo, tako da ce to cistiti tamo do novembra. Dakle odprilike negde Decembar mada ko zna....nije nista definitivno jer je tek pocetak dv 2016....