Citat:
Prvobitno poslao korisnik katarina lucic
Prvo pozdrav za sve i čestitam svima koji su dobili potvrdu o zakazanom intervjuu. A sad pitanje za sve. Pošto mi je zakazan intervju uzela sam opet da pročitam koja sve trebaju dokumenta da mi nešto ne bi falilo i pročitala sam da pored spiska dokumenata na zvaničnom sajtu treba proveriti i sajt ambasade u kojoj se održava intervju jer se u zavisnosti od zemlje mogu tražiti još neka dokumenta. I naravno tamo ja nadjem da oni traže potvrdu da nećeš biti na teretu države. Iskreno malo sam zbunjena, da li je to potvrda o novčanim sredstvima kojima raspolazemo ili sta? U predhodnim temama sam pročitala da se to u srbiji ne traži ali sad više neznam. A čak i ako treba koliko novca treba da imamo na računu? Imali neko neku konkretnu informaciju o ovome?!
|
U Srbiji i Bosni se ne traži. Što se tiče sajta, moguće je da sadrži zastarjele informacije (znaš kako to ide kod nas), npr. na sajtu ambasade u Bosni uopšte ne postoji dio o dokumentima koje trebaju da imaju dobitnici zelene karte, već samo neka preopširna lista koja se odnosi na druge načine imigracije. Ukoliko ipak želiš da obezbijediš to za svaki slučaj, potreban iznos na računu je 10k dolara za svaku odraslu osobu, ili ti je potreban Affidavit of Support I-134 koji bi za tebe trebala da popuni osoba koja već legalno živi u USA (da ti bude sponzor). Ali ponavljam, meni (u Sarajevu) nisu tražili, tj. imala sam Affidavit of Support i rekli su mi da ne treba, i ne pogledavši ga. Srećno

19.05.2014. - DS260
18.06.2015. - ljekarski, lokacija: Sarajevo
02.07.2015. -
VIZA ODOBRENA
Lokacija u USA: Sarasota, Florida