Citat:
Prvobitno poslao korisnik katarina lucic
Prvo pozdrav za sve i čestitam svima koji su dobili potvrdu o zakazanom intervjuu. A sad pitanje za sve. Pošto mi je zakazan intervju uzela sam opet da pročitam koja sve trebaju dokumenta da mi nešto ne bi falilo i pročitala sam da pored spiska dokumenata na zvaničnom sajtu treba proveriti i sajt ambasade u kojoj se održava intervju jer se u zavisnosti od zemlje mogu tražiti još neka dokumenta. I naravno tamo ja nadjem da oni traže potvrdu da nećeš biti na teretu države. Iskreno malo sam zbunjena, da li je to potvrda o novčanim sredstvima kojima raspolazemo ili sta? U predhodnim temama sam pročitala da se to u srbiji ne traži ali sad više neznam. A čak i ako treba koliko novca treba da imamo na računu? Imali neko neku konkretnu informaciju o ovome?!
|
Ni meni u BG-u nisu tražili to novac na računu ili affidavit of support, a nisam čuo da je ikome to traženo. Neki ljudi su nosili i te dokaze i dokumente, ali to nikome nije traženo i nije bilo neophodno.
Pogledao sam sajt američke ambasade u Srbiji i nisam nigde video da stoji spisak potrebne dokumentacije za DV, već stoji spisak dokumentacije za zelene karte koje se dobijaju na druge načine, a ne na lutriji (slično onome što je GreenM naveo za ambasadu u Sarajevu). Tu je naveden i affidavit of support (na obrascu I-184), ali taj affidavit of support nije obrazac za lutrijsku zelenu kartu. U ambasadama gde se zahteva affidavit of support za lutrijsku zelenu kartu, treba priložiti drugi obrazac (obrazac I-134).
Obrazac I-134 (affidavit of suport za DV) se zahteva u Skoplju, ali to se ne traži u Beogradu, Sarajevu i Zagrebu.
Dakle, nikome u Beogradu nije izričito traženo da ima affidavit of support (I-134) ili dokaz o novcu na računu, pa to neće ni tebi da traže. Nemoj se bespotrebno opterećivati sa ovim pitanjem (nisi ni prva, a ni poslednja - i ja sam se isto pitao i interesovao u vezi ovoga, a ljudi koji su imali intervju pre mene uverili su me da to ne treba). Potvrđujem ti da ti to ne treba (imao sam intervju u maju ove godine u BG-u). Opusti se i ne brini.