Upravo sam se vratio iz ambasade, nazalost nismo dobili zelene karte. Usli smo u ambasadu, dobili broj, dosli na red, sluzbeniku dali pasose, pitao nas je da li smo bili nekada u americi i da li nekoga imamo tamo, i zatim je poceo da zabrinuto gleda u monitor, odma sam osetio da nesto nije u redu, pitao nas je ko je popunjavao prijavu za lutriju(onu prijavu jos u oktobru 2013), rekli smo pa nas dvoje zajedno, zatim nas je pitao a da li se secate sta str upisali u ono polje ne znam sad kako glasi na engleskom "drzava rodjenja", e tu smo greskom za moju suprugu koja je nosilac upisali Srbija, umesto BiH jer je ona tamo rodjena, ali nema drzavljanstvo, nego zivi ovde i imas srpsko drzavljanstvo. Rekao je da mu je zao ali iz tog razloga ne moze da nam da vize, jer je sad za moju suprugu koja je nosilac vezan srpski broj vize, a za nju treba bosanski, i sada je to problem. Sluzbenik je bio korektan, i nike hteo ni da nam naplati 660$, nego je rekao da postoje dve opcije da se problem resi, ali da je rizicno jer je do kraja lutrije ostalo jos samo 20 dana i rekao je da ce nas kontaktirati oko 20-og septembra.Iskreno ja sam izgubio nadu, i ceo san mi se srusio, osecam se uzasno, nadam se da niko nece procio ovako kao supruga i ja. Posle godinu i po dana cekanja, dosli smo na red, ali nazalost zbog jednog pogresnog odgovora na pitanje sve je palo u vodu

28.10.2013. Prijavili se na lutriju
01.05.2014. Izvuceni 2015EU00041xxx
19.05.2014. Poslali DS-260
21.08.2015. Lekarski pregled
09.09.2015. Intervju-pronadjena greska u prijavi
24.09.2015. Novi datum intervjua - VIZE ODOBRENE

30.09.2015. Preuzeti pasosi sa vizama

05.11.2015. Beograd-Rim-Majami