Citat:
Prvobitno poslao korisnik sfsgagi
Evo ukratko i našeg iskustva sa lekarskog pregleda.
Trudnice moraju da idu na rendgen pluća, ali ne primaju dodatne vakcine. Snimanje se vrši digitalnim aparatom i beba je prekrivena olovnom keceljom. Nas je ovaj deo najviše brinuo ali smo se uz konsultacije sa lekarima i iz Srbije i iz USA ipak odlučili da idemo na snimanje. Naravno pre odlaska na rendgen potpisuje se papir da smo sami pristali na snimanje.
Ostali deo je isti kao i kod ostalih. Imali smo zakazano u 8:50, prvo krećemo sa silnom papirologijom i plaćanjem, potrebno je poneti po 4 slike za svakog. Zatim se daje krv i merenje (krv daju samo odrasli), pa odmah ide razgovor sa lekarom. Ako lekar proceni da je potrebno vakcinisanje, vakcine se tamo odmah i primaju. Nakon detaljnog pregleda ostalo je samo snimanje pluća u Resavskoj 69 (deca ne snimaju pluća). Snimanje smo završili za oko 10 minuta zajedno sa snimakom koji se nalazi na CD-u. Vratili smo se u Skender Begovu ostavili snimak i rekli su nam da će nam svi rezultati biti gotovi do 15:30-16h. Oko 15:30h su nas pozvali da možemo da dodjemo po našu belu kovertu
Moram samo da kažem da su svi jako ljubazni i tolerantni prema dečici
ps: Plaćanje je u dinarima i mislim da ne primaju kartice.
|
Jedno pitanje, mi smo u slicnoj situaciji. Supruga je trudna. Lekarski ce zbog termina i DV broja svakako biti pre intervjua (supruga ce biti u osmom mesecu). Malo nam je lakse sada kad vidim da je beba zasticena. Pitanje je sta ste upisali za vakcine kad ste popunjavali DV? Ako se upise DA a ne primi, onda smo lagali, a ako upisemo NE, sta onda. Koje su posledice? Jel to sigurno da zena ne prima vakcine ako je trudna ili kako... Nadam se da me razumete, malo nam je frka. Veliki je ulog (odlazak ili ne odlazak u USA), ali koliko je rizik (bebina sigurnost).