Citat:
Prvobitno poslao korisnik B&V
Drugari, jedno pitanje, verujem jako retko ali sta da se radi. Naime, ja sam aplikant (zeleni  ) ozenjen sam i poslao sam DS 260 za mene i suprugu ali pre par dana smo saznali da supruga zbog poslovnih obaveza ne moze da emigrira sa mnom sada (moci ce nakon 1,5 god) i plan nam je da ja odradim intervju i ako prodjem onda nakon ovog vremena trazim spajanje. Ali moje pitanje je sta sad da radim sa ovim ds 260 zbog onog pitanja da li vas supruznik namerava da emigrira sa vama? Da li da trazim otkljucavanje i to promenim ili da ona samo ne ode sa mnom na intrvju? Da li mogu da imam neke posledice zbog toga? Znam da sam procitao negde da osobe koje su izlistane i za koje je popunjen ds 260 ne moraju nuzno da emigriraju ali oraju biti navedene u suprotnom ce aplikant biti diskvalifikovan.
Voleo bih da cujem Vase misljenje.
|
Ti planiras da ti odradis intervju i dobijes green card i odes za usa, a zena da ostane i da onda odande apliciras njoj za iseljenicku? Ja ti to ne bih savetovao jer takvi procesi iziskuju godine dok ne odobre vizu supruzniku koliko sam ja informisan...Moj savet ti je da oboje odete na intervju, uzmete zelene karte, ti mozes da udjes u USA sam prvi, a supruga moze posle tebe, oboje imate tol da udjete u USA 6 meseca od datima obavljenog lekarakog pregleda. Supruga kada dodje posle tebe neka ostane 3-4 meseca pa neka se vrati nazad. Uostalom ako vec emigrirate zasto to supruga jesnostavno ne ostavi posao u Srbiji?
28.10.2013. Prijavili se na lutriju
01.05.2014. Izvuceni 2015EU00041xxx
19.05.2014. Poslali DS-260
21.08.2015. Lekarski pregled
09.09.2015. Intervju-pronadjena greska u prijavi
24.09.2015. Novi datum intervjua - VIZE ODOBRENE 
30.09.2015. Preuzeti pasosi sa vizama 
05.11.2015. Beograd-Rim-Majami
|