View Single Post
Staro 10.10.2015, 00:56
Tikica Tikica je offline
Stari vuk

Datum prijave: 10.11.2014
US lokacija: New York
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Nedavno sam se videla sa jednom porodicom koja je bila na lekarskom. Rekli su mi da ukoliko želim ovde mogu da podelim deo njihovog iskustva. S obzirom da smatram da može da pomogne nekome u budućnosti, pre svega kao upozorenje, evo o čemu se radi.

Naime, reč je o specifičnom slučaju gde je na pitanje da li ste nekada koristili drogu odgovoreno sa DA.
Treba da znate da iako ste u životu nekada možda probali recimo džoint (nebitno pre koliko vremena), ukoliko to na lekarskom kažete, procedura se menja i zahteva dodatne preglede (i troškove), a to su:
- testiranje urina na drogu
- psihijatrijska procena ličnosti od strane sudskog veštaka koju morate dodatno da platite.

Što se date osobe tiče, sa ovim prvim testom naravno nije bilo nikakvih problema i rezultati urina dobijaju se istog dana, bili su negativni.
Međutim procedura je takva da dalje morate sami da nađete u svom gradu psihijatra iskusnog u sudskom veštačenju, morate da platite njegovu uslugu i sa tim nalazom ponovo idete na lekarski u BG.

Dakle, nešto što deluje kao sitnica, donosi dosta dodatnih troškova, a da ne pričam koliko još stresa.
Kako proces dalje ide ne znam, ali ću vam javiti ishod.
Ostatak porodice je odmah dobio svoje koverte.

Takođe imajte u vidu da slično pitanje imate i u DS260, pa ako ste tu odgovorili negativno, trebalo bi da i na lekarskom date isti odgovor.

Eto možda nekome pomogne ovo iskustvo

30.10.2014. - Popunjen obrazac
05.05.2015. - Čuveni "Session timed out"
07.05.2015. - SELECTEEEEED!!!
CN 2016EU00022xxx
17.10. DS 260 sent
18.04. Lekarski pregled
21.04. My green daaaaay
11.10. Evo živim u Njujorku gradu
Reply With Quote