View Single Post
Staro 26.10.2015, 19:10
Tikica Tikica je offline
Stari vuk

Datum prijave: 10.11.2014
US lokacija: New York
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno Vakcine

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Tikica Prikaz poruke
Nedavno sam se videla sa jednom porodicom koja je bila na lekarskom. Rekli su mi da ukoliko želim ovde mogu da podelim deo njihovog iskustva. S obzirom da smatram da može da pomogne nekome u budućnosti, pre svega kao upozorenje, evo o čemu se radi.

Naime, reč je o specifičnom slučaju gde je na pitanje da li ste nekada koristili drogu odgovoreno sa DA.
Treba da znate da iako ste u životu nekada možda probali recimo džoint (nebitno pre koliko vremena), ukoliko to na lekarskom kažete, procedura se menja i zahteva dodatne preglede (i troškove), a to su:
- testiranje urina na drogu
- psihijatrijska procena ličnosti od strane sudskog veštaka koju morate dodatno da platite.

Što se date osobe tiče, sa ovim prvim testom naravno nije bilo nikakvih problema i rezultati urina dobijaju se istog dana, bili su negativni.
Međutim procedura je takva da dalje morate sami da nađete u svom gradu psihijatra iskusnog u sudskom veštačenju, morate da platite njegovu uslugu i sa tim nalazom ponovo idete na lekarski u BG.

Dakle, nešto što deluje kao sitnica, donosi dosta dodatnih troškova, a da ne pričam koliko još stresa.
Kako proces dalje ide ne znam, ali ću vam javiti ishod.
Ostatak porodice je odmah dobio svoje koverte.

Takođe imajte u vidu da slično pitanje imate i u DS260, pa ako ste tu odgovorili negativno, trebalo bi da i na lekarskom date isti odgovor.

Eto možda nekome pomogne ovo iskustvo
Samo da dopunim da je gore navedeni slučaj uspešno završen uz dodatni trošak od oko 100EUR (ali to je manje bitno kad je sve na sreću ok).

Inače, ovih dana iskoristih priliku da pošto sam u svom "hometown-u" uzmem iz DZ-a kartončić sa vakcinama. Vidim da nemam nigde upisanu vakcinu za hepatitis B. Pročitah ovde da je ranijih godina davana i vakcina za ovo, ali da poslednje god. niko nije primao na pregledu ništa osim MMR, tetanus, grip.
Da li to znači da ste svi u kartončićima imali ubeleženu vakcinu protiv hepatitisa B ili je bez obzira na izostanak više ne daju?

30.10.2014. - Popunjen obrazac
05.05.2015. - Čuveni "Session timed out"
07.05.2015. - SELECTEEEEED!!!
CN 2016EU00022xxx
17.10. DS 260 sent
18.04. Lekarski pregled
21.04. My green daaaaay
11.10. Evo živim u Njujorku gradu
Reply With Quote