View Single Post
Staro 29.10.2015, 22:47
ACika011 ACika011 je offline
Član

Datum prijave: 29.10.2015
Nepromenjeno Zasto?

Srbija, zemlja u Evropi ali u isto vreme izvan nje. Situacija je ovde kao u svim zemljama ex-yu, siromastvo, korupcija, mrznja i pakost. Pitanje je kako covek ovde uopste moze ostati. Zemlja u kojoj su idoli mladim ljudima Kristijan Golubovic, Maca Diskrecija, Jelena Karleusa i ostala bagra sa estrade i "javnog zivota", gde svi mogu da nabroje ucesnike reality emisija a ne mogu da nabroje 5 srpskih naucnika. Zemlje gde se sve moze preko veze i preko mita, gde su direktori javnih preduzeca klosari koji srednju skolu nisu zavrsili a doktori sede kuci. Ovde zaista ima mogo problema ali je jedan od najvecih je (ne)mogucnost mladih ljudi da ovde nesto stvore, i zbog toga oni odlaze i zaista ih niko ne moze kriviti, time se stvara neki ciklus gde inteligentni, pametni, obrazovani ljudi odlaze a ovde ostaju ovi "drugi" koji nastavljaju da kradu i unistavaju ovu drzavu. Meni je zivotna zelja da nakon zavrsenog fakulteta odem u US of A, ne zato sto mrzim Srbiju vec zbog cinjenice da tamo mogu imati svoje "Ja", gde mogu da radim u struci i da kupim sta hocu bez razmiljanja da li cu sutra imati za hleb. Sledeca stvar je buducnst moje dece, zelim da im priustim ono sto ja nisam mogao da imam (nije da sam sada siromasan naprotiv zivim sasvim ok za ove nase standarde ali verujem da uvek moze bolje). Eto to su neke od stvari zbog kojih vecina ljudi zeli da ode odavde, na zalost to je tako...
Reply With Quote